Dostupni linkovi

Marković: Čekamo stav Srbije o Branki Milić, nema napretka


Duško Marković, premijer Crne Gore
Duško Marković, premijer Crne Gore

Crnogorski premijer Duško Marković izjavio je da još nije stigao odgovor Ministarstva spoljnih poslova Srbije na zahtjev da nadležni državni organi Crne Gore uđu u Ambasadu Srbije, gdje se krije jedna od optuženih za pokušaj terorizma Branka Milić.

Kako je rekao u međuvremenu je bilo razgovora dvojice šefova diplomatija na marginama međunarodnih susreta.

"Nije napravljen neki napredak. Bićemo strpljivi i čekaćemo reakciju zvanične Srbije i u zavisnosti od te reakcije postupićemo u skladu sa našim interesima i zakonodavstvom", kazao je Marković novinarima u Danilovgradu.

Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore tražilo je od ambasade Srbije u Podgorici da omogući ulazak nadležnih organa u prostorije tog diplomatskog predstavništva u kojima se nalazi Branka Milić, srpska državljanka koju Crna Gora optužuje za pokušaj terorističkog napada na dan parlamentarnih izbora u toj zemlji, u oktobru 2016.

Viši sud u Podgorici naredio je izdavanje potjernice za Brankom Milić.

Nezadovoljna što je sud odbio njen zahtjev za izuzeće vještaka, Milić je 23. novembra napustila suđenje i pomoć tražila u ambasadi Srbije.

U međuvremenu je na suđenu za pokušaj terorizma specijalni tužilac Milivoje Katnić rekao da sumnja da je bjekstvo Milić organizovano.

Zbog toga su saslušani funkcioner i vozač Demokratskog fronta.

XS
SM
MD
LG