Uhapšeno 17 lica: MARKETINŠKA PIRAMIDA kao prevara

Lokalne vesti - Utorak 11.12.2018 - 16:49

Pripadnici MUP-a u Vranju, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, podneli su krivične prijave protiv 17 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Uzimali pare od članarina i prodaje publikacija FOTO: Flickr Uzimali pare od članarina i prodaje publikacija FOTO: Flickr
Prijave su podnete protiv dvojice odgovornih lica beogradskog preduzeća „TQL0“, odgovornog lica kaćke Agencije za istraživanje tržišta i ispitivanje javnog mnjenja „DNA INTERNATIONAL“, idejnog tvorca projekta UG „TQL ELITE KLUB“ iz Beograda, kao i 13 odgovornih lica agencija za pružanje marketing usluga i ispitivanje tržišta.
 
Sumnja se da su oni na osnovu formirane piramidalne strukture udruženja „TQL ELITE KLUB“ putem članarina i prodaje kompleta izvesnih publikacija, ostvarili zaradu u iznosu od 69.231.589 dinara.
 
Potom su, kako se sumnja, tako stečeni novac putem marketinških agencija kroz fiktivne poslove pružanja marketing usluga ispitivanja tržišta, izvlačili iz legalnih tokova i prisvajali ga.
 
Na ovaj način oni su, kako se sumnja, oštetili budžet Republike Srbije za 15.374.571 dinara na osnovu neobračunatih i neuplaćenih javnih prihoda.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: