"Vlada u potpunom haosu, laburisti uzvikivali 'Ostavka'"

Britanski opozicioni lider Džeremi Korbin osudio odluku premijerke Tereze Mej da odloži glasanje o sporazumu sa EU o Bregzitu u Donjem domu parlamenta.

Izvor: B92

Utorak, 11.12.2018.

07:24

Foto: Tanjug/AP

Korbin tvrdi da je njena vlada u "potpunom haosu", a poslanici njegove Laburističke partije uzvikivali su "Ostavka, ostavka" tokom obraćanja Tereze Mej.

Korbin je situaciju opisao kao ozbiljnu i bez presedana, ističući da je vlada izgubila kontrolu i da je u potpunom haosu, prenosi AP. Kako se navodi, čak su i neki članovi Konzervativne partije Tereze Mej kritikovali način na koji je pristupila pregovorima sa EU oko Bregzita.

Poslanik konzervativaca Džejkob Ris Mog oštro je kritikovao, kako je rekao "neupotrebljiv dogovor", navodeći da on otvara put ka vladi Laburističke partije s Korbinom na čelu.

Britanska premijerka Tereza Mej odlučila je u ponedeljak da odloži glasanje u parlamentu o sporazumu o razlazu Velike Britanije i Evropske unije. Ona bi danas trebalo da se sastane s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i drugim EU liderima, s kojima će razgivarati upravo o situaciji u Britaniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: