UHAPŠEN ZAMENIK GRADONAČELNIKA BORA: Lisice za Perića zbog polnog uznemiravanja

Lj. T.

10. 12. 2018. u 11:36

Branko Perić se našao u centru skandala kada su na "Fejsbuku" osvanule fotografije na kojima se on grli i ljubi sa petnaestogodišnjom devojčicom

УХАПШЕН ЗАМЕНИК ГРАДОНАЧЕЛНИКА БОРА: Лисице за Перића због полног узнемиравања

Foto: D. Milovanović

POLICIJA je u ponedeljak, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva, uhapsila Branka Perića (60), zamenika gradonačelnika Bora, zbog sumnje da je počinio krivično delo polno uznemiravanje.

Perić se našao u centru skandala kada su na "Fejsbuku" osvanule fotografije na kojima se on grli i ljubi sa petnaestogodišnjom devojčicom. Slike su ubrzo sklonjene, ali ih je, u međuvremenu, video veliki broj ljudi.

Perić je podneo ostavku na mesto zamenika gradonačelnika Bora i posle svega je izjavio da je fotografija njegovog poljupca sa devojčicom nastala kada joj je čestitao na dobro urađenom poslu. On je tvrdio i da se sa ostalim devojkama, koje su bile angažovane, pozdravio na sličan način. Nakon što su fotografije dospele u javnost, u ceo slučaj se umešala i policija.

- Devojčica je negirala da je imala bilo kakav odnos sa njim - rekao nam je izvor iz istrage. - Pošto je devojčica starija od 14 godina, nema krivičnog dela obljube nad maloletnom devojkom.

U slučaj se zatim umešalo Više javno tužilaštvu u Zaječaru, koje je od policije zatražilo dodatna obaveštenja. Slučaj je prosleđen OJT u Boru, koje je otvorilo predistražni postupak protiv Perića, kome, ako se oglasi krivim, preti kazna od tri meseca do tri godine zatvora.




Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Bejli

10.12.2018. 12:01

To da ima vise od 14. godina se moze okaciti macku o rep jer to vazi samo kada njen partner ima do 21. godinu. Bar ako pratimo isti zakon.

protivustavno

11.12.2018. 03:20

@Bejli - Da, to ste vi feministi ispod žita ubacili u novi zakon, a što su muškarci Srbije prespavali to je neka vaša osveta muškom rodu. Da vi odredjujete da može muškarac od 21 ili 23 a ne može onaj od 25 ili 30, tjs oni idu u zatvor ako ih uhvate, za seks sa starijom maloletnicom.

Veka

10.12.2018. 12:44

Sram ga bilo, moze deda da joj bude! A i ona sta trazi da matorim jarcem? Gde su roditelji. Uh, sto nije moja cerka. Znala bih sta bih i kako sa njom.

драгана

10.12.2018. 14:39

@Veka - U tom delu Srbije biti pradeda sa 60 godina je vrlo često,čak i uobičajeno.

DW

10.12.2018. 19:24

A gde je krivično delo ako devojka koja je starija od 14 godina rekla da je dobrovoljno? Pad moralnih vrednosti, koji je u Srbiji evidentan, nije kažnjiv. Treba preispitati uvezene liberalne vrednosti, jer u suprotnom možemo očekivati paradu perverznjaka sa zahtevom da se starosna granica za polne odnose snizi na 12 godina?!

Mr Radomir Scepanovic

11.12.2018. 04:05

A kada hapsite politicare,koji koriste elitnu prostituciju,cija ste imena pronasli na dva laptopau taksiju pored hotela ,,Metropol``?