"Grobari", zapamtite ovo ime, on je vaš novi biser!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 10.12.2018.
09:47
Izvor: Beta

Nova mlada nada Partizana, Bata će mu pružiti šansu do kraja sezone.

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Mladi fudbaler Filip Stevanović rekao je danas za klupski sajt da je sanjao da zaigra u prvom timu Partizana, kao i da ne može da opiše emocije povodom debija u crno-belom dresu.

"Ne mogu opisati svoju sreću zbog debija u prvom timu. Sve do pre godinu dana sam živeo u Arilju, da bih  u Beograd dolazio samo vikendom na utakmice. Kada je počela liga morao sam da se preselim zbog uigravanja", rekao je Stevanović za klupski sajt.

Partizan je juče na Banjici sa 3:0 pobedio Rad, a 16-godišnji Stevanović je upisao svoj debi.

"Od kada znam za sebe sanjao sam da jednog dana zaigram za prvi tim Partizana. Prošao sam sve kategorije Partizana, petliće i pionire, sada sam mladji kadet, tako da sam od malena naučio šta znači sveti grb. Pripadam onoj čuvenoj generaciji (2002) koja je na derbiju 2015. godine pobedila 'večitog' rivala sa 7:1, tada sam postigao dva gola, gde smo tada pokazali upravo tu pobedničku klicu koja krasi sve koji poniknu u našoj školi", rekao je on

Stevanović, učenik Sportske gimnazije u Beogradu, rekao je da je posle meča dobio veliki broj čestitki.

"Iskren da budem, nisam imao tremu do ulaska na teren, samo mi je žao što nisam iskoristio šansu u poslednjim minutima utakmice za gol, ali sam presrećan što sam debitovao. Prvo su me pozvali članovi porodice, a potom i drugari koji su mi čestitali i uputili reči hvale. U centru najviše vremena provodim sa Jovanom Kokirom, Svetom Markovićem i Arminom Đerlekom, što mi je dodatno olakšao period privikavanja. Ali moram reći da mi svi stariji igrači daju savete i da su tu za mene", kazao je on.



Upitan kako se prilagodio treninzima prvog tima Partizana, Stevanović je rekao da se nije još uvek privikao.

"Treninzi su mnogo zahtevniji nego u kadetima. Polako se privikavam na način rada, a kako sam čuo postoje indicije da ću ići na pripreme prvog tima, što će mi posebno značiti. Pored svoje pozicije igrao sam i na poziciji polušpica i špica. Posebno se zahvaljujem svim svojim trenerima koji su bili uz mene u svim kategorijama", zaključio je Stevanović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 10.12.2018
16:43

Jovan Kokir likes this.

avatar
magister
Monday, 10.12.2018
13:32

Da, Stevanović je izuzetan talenat, ali nas sećanje na propast ogromnih talenata opominje da se ovog puta uradi sve da se ne dogodi propast. Jedini siguran put za postajanje igrača od talenta je - rad, posvećenost, ozbiljnost, usavršavanje do kraja karijere. Kao npr. Ronaldo ili pokojni Dražen u košarci ili Novak Đoković u tenisu. Gledao neke snimke i ovo juče i uočio, po meni ozbiljnu stvar, koju odmah treba ispravljati, da ne pređe u naviku, ako već nije, a ako jeste, izbrisati tu naviku. Vrhunski igrač - ide s loptom napred, prema golu, grabi, i nalazi rešenja - dribling, dupli pas. Nema zasecanja u nazad, koliko god to efektno izgledalo, jer to učini da se protivnici vrate i zauzmu stav, pripreme odbranu. Juče je imao 1 na 1, ali je vratio petom, kao driblovao golmana, pa dodao Tošiću, koji je već imao dvojicu ispred sebe. A mali Stevanović je imao preslikanu situaciju od one u kojoj je Rikardo dao prvi gol. Eto, ima očigledan i jednostavan primer. Ne treba trošiti ni snagu ni talenat ninašta. Kad si u šansi - daj gol. Kad imaš jednog ispred sebe i golmana - e onda u dribling, ali samo ako ne možeš da šutneš pored njega i daš gol. Kad god možeš da uhvatiš čuvara na pogrešnoj nozi i da ga pretrčiš, ne muči se sa egzibicijama, nego ga prosto prođi. Navijam za tebe, deluješ pametno.

avatar
DekiStankovic5
Monday, 10.12.2018
18:25

Usao sam na ovu vest jer sam pretpostavio da ces komentarisati,pa da vidim sta kazes o ovom klincu,ako ga ti hvalis znaci da ima nesto.Pozdrav!:)

avatar
magister
Tuesday, 11.12.2018
02:32

Hvala, dao sam plus na komentar o Ivanoviću. Ima i talenat i fizičke predispozicije, ali mora da uči - azbuku... Mnogo mora da poradi, a mora da ima i trenere koji će da ga usmeravaju u tim vežbama. Zašto je kod nas to tako teško izvodivo (ne samo u fudbalu, ne samo u sportu)?

avatar
Momcilo Stojanovic
Monday, 10.12.2018
20:44

Dečak je istrčao kontru 60 m,po onakvom terenu,a mi u Partizanu takvu,od Leonarda do juče ne videsmo.Bravo mali i nastavi da driblaš,a valjda će ti neko od ovih sporaća priteći u pomoć ,kako bi imao više rešenja u završnici.Hvala Bogu da se pojavio igrač koji sa loptom ide ka protivničkom golu i ne okreće se u mestu kao ringišpil ,jer ne zna šta da uradi sa njom,pa je vrati golmanu.