PERFEKTAN NIZ: Zvezda i posle Zadra zadržala savršen skor 10-0

Mi. Rogač

09. 12. 2018. u 20:50

Crveno-beli svih 40 minuta odigrali u visokom ritmu

ПЕРФЕКТАН НИЗ: Звезда и после Задра задржала савршен скор 10-0

Stratos Perperoglu Foto: N. Paraušić

TAMO gde je Zvezda stala pre reprezentativne pauze, nastavila je i posle. Desetu recku u ABA ligi crveno-beli košarkaši upisali su sa pola snage protiv Zadra – 97:70, zadržali savršeni skor u regionalnom takmičenju (10-0) i nastavili “sebično” da čuvaju vodeću poziciju.

Duel sa timom iz donjeg doma bio je prilika da Milan Tomić raspodeli minutažu na svih 12 igrača, da Boriša Simanić dobije ulogu startera i prikaže značajnu rolu (11, 4-3 za tri, 3sk, 3as), kao i da Dejan Davidovac upiše prve minute posle duže pauze.

Gosti su držali rezultatsku neizvesnost do 11. minuta, kada je Zvezda prvi put stigla do dvocifrene prednosti preko iskusnog Perperoglua – 26:16.

U nastavku je svaki igrač iz crveno-bele čete koristio poverenje trenera i doprinosio građenju još veće razlike. Regland je po običaju bio poenterski najraspoloženiji, a u korak su ga pratili Perperoglu i Cirbes. Sa druge strane, u ekipi Zadra nije bio u dobrom ritmu Luka Božić, glavna uzdanica ove sezone, pa bez njega nije ni bilo ozbiljnije pretnje.

PROČITAJTE JOŠ: KRAJ: Crvena zvezda-Zadar 97:70

- Mislim da ne možemo da napravimo neku veliku analizu – rekao je posle meča trener Milan Tomić. - Stvarno smo odigrali dobro svih 40 minuta. Imali 29 poena u kontra napadu, zato je ovakav rezultat. Posle dve nedelje bez utakmica, odreagovali smo dobro. Sad nas čeka Breša, da odigramo još bolje i da dobijemo. Hvala navijačima koji su došli, nadam se da će u sredu biti puna hala – poslao je poziv crveno-belim pristalicama Tomić, pred najvažniji duel u Evrokupu, gde je borba za drugu fazu ušla u foto-finiš.

ZVEZDA KAO DA IGRA ŠAH
TRENER Zadra Ante Nazor pohvalio je igru protivnika:
-Stvarno su nas izdominirali, to je ta razlika u kvalitetu. Imamo mnogo igrača koji nisu verovali da se ovde može doći i zapretiti Crvenoj Zvezdi. Na momente mi je delovalo kao da igraju šah, tako su posloženi, sa najmanje dva odlična igrača na svakoj poziciji.

CRVENA ZVEZDA – ZADAR 97:70
Dvorana: “Aleksandar Nikolić”. Gledalaca: 3.048.
Sudije: Radović (Hrvatska), Dragojević (Crna Gora), Nikolić (Srbija).
CRVENA ZVEZDA: Regland 17 (6as), Perperoglu 15, Davidovac 3 (6sk, 6as), Nenadić 8, Lazić 3, Faje 8 (4-4 za dva), Beron 7, Dobrić, Ristić 4, Simanić 11, Cirbes 14, Odžo 7.
ZADAR: Bašić 3, Megeriti 6, Krajina 9, Van 16, Dašić 6, Vuković 2, Brzoja 2, Špralja 5, Tomas 1, Litl 14, Božić 6, Planinić.
Po četvrtinama: 22:16, 23:17, 34:20, 18:17.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

posmatrac iz daleka

11.12.2018. 08:20

@Crni - Boze kakvih nas ima !!! Pisao sam prekjuce; dali je to ona ekioa koja vas je odrala u Areni Ali mi nisu objavili to pitanje. A tvoj komntar je objavljen. Nece ni ovo biti objavljeno , ali ce ga neko procitati !!! Ha ha ha !!!! Zavist je najgori otrov za mozak !!!