Najnovije vesti
Vesti Svet
U GROTLU PARISKOG PAKLA Novinar iz Slovenije izveštavao sa protesta, kada su se u jednom momentu začule DETONACIJE i nastao je haos (VIDEO)

U GROTLU PARISKOG PAKLA Novinar iz Slovenije izveštavao sa protesta, kada su se u jednom momentu začule DETONACIJE i nastao je haos (VIDEO)

Još jedni protesti "Žutih prsluka" održali su se širom Francuske zbog povećanja akcize na gorivo i rastuće društvene nejednakosti. Kao i prethodnih puta, najdramatičnije je bilo u Parizu što svedoči i snimak Radio televizije Slovenija, na kojem se vidi njihov reporter Luka Robida kako pokušava da ostane nepovređen dok je izveštavao tik do demonstranata.

Slovenija, Luka Robida Foto: Twitter/InfoTVSLO / screenshot
Slovenija, Luka Robida

Dok je radio reportažu, iza slovečakog novinara videli su se demonstranti u žutim prslucima, a zatim su se u jednom momentu videle dimne bombe i čule su se detonacije. Zbog toga je mora nekoliko puta da se pomera zajedno sa opremom kako bi ostao nepovređen.

Ovo je samo jedna od situacija koja se mogla videti na ulicama francuske prestonice u subotu, tokom protesta na kojem je privedeno 1.220 ljudi. U jučerašnjim protestima u Parizu je u sukobu demonstranata i policije povređena 71 osoba, a naneta je i prilična materijalna šteta.

Demonstranti su se na jučerašnjim protestima, četvrtog vikenda zaredom, sukobili sa francuskom policijom na koju su bacali razne predmete, a palili su i automobile i razbijali izloge i restorane.

Policija je upotrebila suzavac, vodene topove i konje da bi suzbila nerede u Parizu, koji su bili daleko manjeg obima nego prošlog vikenda, kada je francuska prestonica bila svedok najgoreg nasilja od studentskih protesta 1968. godine, navela je agencija Rojters.