Najnovije vesti
Vesti Svet
Đukanović: U Danilovgradu stvoreni zavidni uslovi života

Đukanović: U Danilovgradu stvoreni zavidni uslovi života

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 9. decembra – Dana opštine Danilovgrad, predsednici Zorici Kovačević, predsedniku Skupštine Zoranu Boškoviću, odbornicima, svim građanima Danilovgrada i učesnicima svečane sednice, uz najsrdačnije čestitke i najbolje želje za dalji uspešan rad.

Milo Djukanovic 02_RAS_foto oliver bunic Foto: O. Bunić / RAS Srbija
Milo Djukanovic 02_RAS_foto oliver bunic

"Slobodarska tradicija i negovanje antifašističke ideje, oduvek su bili osnovna odlika Danilovgrada i njegovih žitelja, koji su nesebično doprinosili svim uspesima Crne Gore. Danas, kada smo obnovili svoju nezavisnost, postali članica NATO Alijanse i dinamično i uspešno koračamo ka članstvu u EU, sa sigurnošću možemo reći da su u Danilovgradu stvoreni zavidni uslovi života i pogodan ambijent za dalji razvoj preduzetnišva", kazao je Đukanović.

Kako je dodao, Danilovgrad pokazuje iz godine u godinu, da za održivo i uspešno funkcionisanje nije presudna veličina grada, već pravilno upravljanje resursima i kvalitetna saradnja lokalne samouprave i Vlade Crne Gore.

"Politika usmerena na podsticaj rada malih i srednjih preduzeća, realizacija ključnih projekata, revitalizacija postojeće i gradnja nove infrastrukture, uz stvaranje uslova za otvaranje novih radnih mesta, najmarkantnije su odrednice razvoja današnjeg Danilovgrada. Želim vam da sa jednakim entuzijazmom i promišljenošću nastavite dalji svestrani razvoj vaše opštine", poručio je Đukanović.