KRAJ: Igokea-Partizan 84:97

Novosti online

08. 12. 2018. u 16:30

Crno-beli u Laktašima došli do veoma važne pobede u borbi za plej-of. Blistao Marinković

КРАЈ: Игокеа-Партизан 84:97

Vanja Marinković Foto: N. Paraušić

Posle dvonedeljne pauze zbog reprezentativne pauze nastavljeno je takmičenje u ABA ligi. Košarkaši Partizana su ostvarili veoma važnu pobedu.

U Laktašima su savladali Igokeu - 97:84. Nezaustavljiv je bio Vanja Marinković sa 28 poena (8-6 za tri, 8-8 sa penala).

Mogli su crno-beli znatno ranije da reše pitanje pobednika, u nekoliko navrata su imali dvocifreno vođstvo, ali su Adamović (19, 10as) i Vilijams (18, 6sk) držali domaćina u igri. Pored Marinkovića u redovima crno-belih su se istakli Lendejl (17, 9sk) i Janković (11, 12sk).

PRVA ČETVRTINA

Partizan odlično započinje meč sa dve uzastopne trojke, Si i Lendejl, posle čega Marinković poentira u kontri, pa Lendejl u reketu za seriju 10:0 u Laktašima (0:10). Dodatni problem za Igokeu je povreda Vilijamsa koji je morao da ode na klupu.

Adamović posle dva i po minuta igre postiže prve poene za domaćina. Radivojević postiže trojku, da bi Marinković potom uzvratio na isti način uz faul i realizovano slobodno bacanje (5:14).

Pejdž pravi početničku grešku pa uspeva da se iskupi pogođenom trojkom. Adamović je na drugoj strani raspoložen. Njegovim poenima i asistencijama se domaćin vraća u potpunosti u igru (17:19). Trinkijeri je odmah zatražio tajm-aut uz posebne instrukcije za Zagorca.

Janković daje dva slobodna bacanja, pa ostavlja Zupčića samog na šutu za tri što on kažnjava. Partizan odbija nalet trojkom Jankovića. Gagić promašuje oba penala, ali uspeva potom da se ispravi poenima u reketu za vođstvo posle prvih 10 minuta (24:30).

DRUGA ČETVRTINA

Zagorac počinje drugu deonicu sa sedam uzastopnih poena, poslednji uz faul i dodatno pogođeno bacanje. Na drugoj strani Igokea je ušla u seriju promašaja, tako da crno-beli posle 12 minuta imaju ponovo dvocifreno vođstvo (25:37).

Lafajet nastavlja sa greškama, Zagorac krade loptu, snažno zakucava i tera Milakovića da traži minut odmora. Adamović ponovo uspeva da "probudi" svoj tim i da koliko-toliko spusti zaostatak (31:41).

Partizan dobro igra u odbrani, a koliko se muči Igokea u napadu videlo se i po tome što kontru tri na jedan nisu uspeli da završe. Si koristi prednost u visini, a Adamović je jedini raspoložen u domaćem timu. Janković zatim pravi treću ličnu (36:43).

Trinkijeri traži tajm-aut i objašnjava svojim pulenim "da stoje predaleko jedan do drugog i da mora da se igra odbrana". Zupčić po povratku na teren pogađa oba penala. Lendejl uspeva da odgovori na seriju rivala poenima sa linije penala, poklonjenu loptu Adamovića ne kažnjava Si trojkom. Još dva minuta su ostala do poluvremena (38:45).

Radivojević kreće u prodor i ostavlja za Lešića koji to kažnjava trojkom, Gegić ne uspeva da uzvrati. Adamović pogađa trojku preko ruke, njegovu četvrtu iz isto toliko  pokušaja. Partizan je greškama poklonio loptu protivniku, Radivojević je promašio trojku, a Zagorac nije poentirao uz zvuk sirene. Partizan ima tri poena prednosti na poluvremenu (44:47).

TREĆA ČETVRTINA

Marinković je drugo poluvreme započeo trojkom, za sada ni jedni ni drugi ne igraju preterano čvrsto u odbrani, ali posle prvog promašaja Igokee Marinković daje novu trojku za osetnije vođstvo Partizana (50:58).

Lafajet nastavlja da promašuje (6-0 za sada), ali Adamović postiže novu trojku i dalje bez promašaja, da bi Vilijams potom sa dva pogođena penala vratio svoj tim ponovo u igru (58:59).

Ponavlja se scenario iz prvog dela, čim Partizan napravi seriu, Igokea uzvrati. Ovog puta je to učinio Lorbek koji je fauliran na šutu za tri, sva tri penala je realizovao. Zagorac potom ispravlja promašaje Gagića, ali je Lešić potom položio loptu u koš (65:67).

Posle novog tajm-auta Trinkijerija Marinković pogađa trojku, pa potom daje novu posle brze kontre. Lešić potom pravi faul na Pejdžu pri šutu za tri. Američki plejmejker pogađa dva od tri i donosi novo veliko vođstvo crno-belima pred poslednjih 10 minuta (65:75).

ČETVRTA ČETVRTINA

Odlična akcija Partizana i snažno zakucavanje Zagorca na početku poslednjeg kvartala. Lafajet nastavlja da niže promašaje, a na poene Vilijamsa Marinković odgovara šestom trojkom i žali se sudijama što nije dobio i faul. Lafajet konačno uspeva da se upiše u strelce, a Trinkijeri reaguje minutom odmora (71:80).

Pre tajm-auta je došlo do koškanja između Sija i Lešića. Sudije su, posle gledanja snimka, isključile obojicu, dok je Lešić pkušavao da razgovara sa arbitrima. Ostalo je još sedam minuta do kraja. Adamović "sastavlja" Vilijamsa sa košem. Janković je dobio "rampu" od Vilijamsa, a Marinković zakasnio da uputi šut za 24 sekunde, ali to ispravlja Pejdž poenima u kontri, a posle promašaja Adamovića Janković pogađa trojku (73:85).

Posle tajm-auta domaćina Vilijams poentira, a Zupčić posle izgubljene lopte Nikolića zakucava. Još jedna izgubljena lopta, ovog puta Igokea to ne kažnjava preko Zupčića, a Janković hvata loptu uz faul Vilijamsa. Lendejl se izborio za dva slobodna bacanja i pogodio (79:87).

Pejdž je, posle promašaja Adamovića, ostao sam na šutu za tri, promašio, a Vilijams lako zakucao. Potom je Marinković fauliran na šutu za tri. Vanja je pogodio sva tri, ostalo je još dva i po minuta do kraja, crno-beli imaju dvocifrenu prednost (81:92).

Pokušava Igokea brzim trojkama, promašuje, Partizan pametno čuva loptu i troši vreme, a Lendejl ispravlja promašaj Zagorca. Na drugoj strani Janković pravi bespotreban faul na šutu za tri, a Lafajet tako samo uspeva malo da popravi sopstvenu statistiku.  Janković je ptom uspeo da se iskupi, ostao je sam, pogodio trojku i postavio konačan rezultat (84:97).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

misa banana

08.12.2018. 19:06

odkad ga znam ovo je prvi put marinkovicu da odigra kako treba bez mnogo izgubljenih lopti.do sada jemao 12 izgubljenih lopti i 12promasaja.to nemoze niko da nadoknadi