');
Najnovije vesti
Blic Vesti Republika Srpska

MRTAV PIJAN POKOSIO PET OSOBA Muškarac koji je UBIO MAJKU I ĆERKU imao više od tri promila alkohola u krvi

Zamenik glavnog kantonalnog tužioca SBK Dragan Popović koji je rukovodio uviđajem nakon tragične saobraćajne nesreće u Novom Travniku, istakao je za da je preliminarno utvrđeno kako je muškarac koji je udario pet osoba imao više od tri promila alkohola u krvi.

novi travnik nesreća Foto: avaz.ba / RAS Srbija
novi travnik nesreća

– Za sada smo preliminarno utvrdili da je osoba inicijala N. R. bila pod uticajem alkohola. Imao je više od tri promila alkohola u krvi. Videćemo da li je još bilo alkohola u krvi jer smo uzeli uzorke i čekamo zvanične rezultate – kaže Popović.

Napomenuo je da će se danas izvršiti obdukcija preminule majke i ćerke, najavivši da će predložiti određivanje pritvora za N. R.

– Teško je u ovom trenutku utvrditi šta se desilo. Vozač vozila “opel astra” je, dok je išao iz pravca naselja Kasapovići, ispred gradske džamije izgubio kontrolu nad vozilom, popeo se na trotoar, strugao po ogradi… Za sada možemo otprilike zaključiti da je na trotoaru pokupio majku sa dvoje dece i decu lokalnog imama. Majka je stradala na mestu nesreće, devojčica je preminula u toku transporta do bolnice. Ostali su na lečenju – kazao je Popović za klix.ba.

Klix.ba nezvanično saznaje da je vozilom “opel astra” upravljao 34-godišnji Nermin Rustempašić. Dvoje dece je nakon nesreće prevezeno na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu s teškim povredama, dok je jedno dete upućeno u travničku bolnicu, prenosi Srpskainfo.