Posrnuli Čelsi hoće bar da uspori Siti, Liverpul i Junajted već pišu sebi bodove (NAJAVA)

Autor: Pavle Knežević
subota 08.12.2018.
10:18
Izvor: Sportske.net

Hoće li vodeći dvojac steći još veću prednost u vrhu posle ovog kola?

Epa/Andy Rain
Epa/Andy Rain

Povezane vesti

Posle 15. kola Premijer lige, dvojac na vrhu je stekao ozbiljniju bodovnu prednost, jer je Čelsi počeo da posrće, a Arsenal nije iskoristio njegov neuspeh. Sada sledi 16. kolo u kome će se navijači Liverpula uzdati u "plavce" u duelu protiv lidera Mančester sitija, sa željom da njihov klub preuzme čelo tabele.

Istina je da je celo kolo u senci tog duela, ali da vidimo šta nas sve čeka od danas do ponedeljka.

Kolo u ranom terminu otvaraju Bornmut i Liverpul. "Trešnjice" su u utorak prekinule seriju od četiri prvenstvena poraza pobedom na Hadersfildom 2:1, a sada dočekuju "crvene" sa željom da se ponovi utakmica od pre dve godine, kada su ostvarile jedinu pobedu nad Liverpulom u svih šest međusobnih susreta u Premijer ligi. Ipak, Liverpul je apsolutni favorit i sve osim njegove pobede bi bilo iznenađenje.

Arsenal Totenhem Obamejang Vertongen

Arsenal je tokom nedelje odigrao uzbudljivih 2:2 sa Mančester junajtedom i tako ostvario "jubilarni" 20. meč bez poraza u svim takmičenjima. Apsolutno se očekuje da se taj niz nastavi i protiv Hadersfilda. Barnli je igrao dobro protiv Liverpula, ali je izgubio 3:1, tako da je ostao na samo dve pobede u sezoni. Sada se nada i trećoj, ali je Brajton takođe u dobroj formi: u prošlom kolu je sa 10 igrača pobedio Kristal palas 3:1, što mu je bio drugi uzastopni trijumf, odnosno treća utakmica bez poraza.

Bekstvo Kardifa od opasne zone zaustavljeno je porazom 3:1 protiv Vest Hema. Velški tim je i dalje van opasne zone, ali sa samo dva boda više od tri ekipe "ispod crte", koje imaju po devet bodova. Među te tri ekipe je i Sautempton, koji je ove nedelje otpustio trenera Marka Hjuza i sada očekuje da će ekipa pod Ralfom Hazenhitlom pretrpeti "pozitivni šok". Videćemo kako će se odvijati ovaj okršaj sa dna.

Igrači Mančester junajteda su u derbiju protiv Arsenala dva puta gubili, postigli su tri gola i na kraju su izvukli 2:2, što im je bio treći uzastopni remi. "Đavoli" sada imaju osam bodova manje od četvrtog mesta i moraju što pre da počnu da pobeđuju, a gostovanje "fenjeraša" Fulama našeg Aleksandra Mitrovića je prava prilika za to.

Istina je da Fulam i dalje ima najgoru odbranu u ligi, ali ne treba ovde baš očekivati goleadu.

Mitrovic Ridiger Celsi Fulam

Vest Hem i Kristal palas igraju londonski derbi u sasvim različitim raspoloženjima: domaćin juri treću uzastopnu pobedu, dok Palas pokušava da se oporavi od poraza od Brajtona u utorak, tako da možemo očekivati i reakciju gostiju.

Derbi kola igra se na Stamford bridžu, na kome će Čelsi postati poslednji tim u nizu koji će hteti da zaustavi Siti. Problem je u tome što je Gvardiolina ekipa u fantastičnoj formi i apsolutno deluje nezaustavljivo, jer je od početka sezone izgubila samo četiri boda.

Čelsi je počeo da gubi konce, jer je tokom nedelje izgubio drugi put u poslednje tri prvenstvene utakmice. Poraz od novajlija Vulverhemptona bio je posebno čudan, jer je tim poveo, samo da bi "vukovi" u drugom poluvremenu preokrenuli.

Siti je oba prošlosezonska duela dobio sa 1:0, dok je u Komjuniti šildu slavio 2:0. Sarijeva ekipa kad je u dobrom stanju može da pravi probleme Sitiju, ali ipak se zna ko je ovde favorit.

Subotnji dan zatvaraju Lester i Totenhem. Domaćin je u promenljivoj formi nakon smrti njegovog vlasnika, ali svakako je u stanju da napravi problem Totenhemu, koji se osamio na trećem mestu.

U nedelju nas čeka neizvestan duel Njukasla i Vulverhemptona, ali možda i ne preterano uzbudljiv. "Svrake" su izašle iz opasne zone, ali imaju samo bod u poslednje dve utakmice, dok "vukovi" dolaze osokoljeni posle velike pobede nakon preokreta nad Čelsijem. Ovaj duel mogao bi da ima i mnogo uticaja za stanje na tabeli na kraju sezone, tako će oba tima da "grizu".

Kolo u ponedeljak zatvaraju Everton i Votford, dva jaka kandidata za sedmo mesto.

Parovi 16. kola Premijer lige:

Subota (utakmice počinju u 16, osim ako nije naglašeno):

Bornmut - Liverpul (13.30)
Arsenal - Hadersfild
Barnli - Brajton
Kardif - Sautempton
Mančester junajted - Fulam
Vest Hem - Kristal palas
Čelsi - Mančester siti (18.30)
Lester - Totenhem (20.45)

Nedelja:

Njukasl - Vulvs (17.00)

Ponedeljak:

Everton - Votford (21.00)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke