CG: Poslanicima DF smanjene plate zbog vređanja Katnića

Administrativni odbor Skupštine CG odlučio je da decembarska plata bude umanjena 20 % poslanicima DF Nebojši Medojeviću, Milanu Kneževiću i Jovanu Vučuroviću.

Izvor: B92

Subota, 08.12.2018.

00:35

CG: Poslanicima DF smanjene plate zbog vređanja Katnića
Foto: Thinkstock

Njima će plata da bude umanjena zbog, kako se navodi, vređanja glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, javlja CDM.

Kako dodaje, njihovim kolegama Branku Raduloviću, Marini Jočić i Janku Vučiniću plata ce biti umanjena za deset odsto. Takođe, odbor je, na predlog njegovog člana Raška Konjevića, doneo zaključak da do kraja januara naredne godine održi tematsku sednicu po pitanju instituta poslaničkog imuniteta.

Odbor je ponovo raspisao i javni konkurs za imenovanje predsednika Državne izborne komisije.

Na sednici je odbačen i zahtev kluba poslanika Demokratskog fronta za kontrolno saslušanje predsednice Saveta Agencije za sprečavanje korupcije Goranke Vučinić i direktora Agencije za sprečavanje korupcije Sretena Radonjića, kao i zahtev DF-a za kontrolno saslušanje ranijeg predsednika Državne izborne komisije Budimira Šaranovića, dodaje CDM.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: