');
Najnovije vesti
Blic Vesti Svet

U napadima koalicije u Siriji poginulo devet civila

Najmanje devet civila poginulo je u vazdušnim napadima koalicije predvođene vojskom SAD u istočnoj Siriji, saopšteno je iz Sirijske opservatorije za ljudska prava.

Eksplozija u Kabulu Foto: Tanjug / AP / Tanjug/AP
Eksplozija u Kabulu

Kurdske Sirijske demokratske snage (SDF) uz podršku SAD iz vazduha od septembra pokušavaju da proteraju militante "Islamske države" iz manjih delova pokrajine Deir ez Zor.

"Svi vazdušni i artiljerijski napadi međunarodne koalicije i SDF usmereni su ka mestima u blizini grada Hadžin", saopšteno je iz Opservatorije.

U saopštenju se navodi da je poginulo devet civila, uključujući šestoro dece, i da su ubijena dvojica džihadista "Islamske države", javio je AFP.

Iz vojne koalicije nisu komentarisali navode Opservatorije, ali su u više navrata isticali da čine sve što mogu kako bi izbegli civilne žrtve.

Portparol koalicije Šon Rajan juče je saopštio da su se kurdske snage dodatno probile na teritoriju pod kontrolom "Islamske države" i sprečile više kontraofanziva militanata.

On je rekao da je "Islamska država" pretrpela velike gubitke i da su obaveštajci javili da su džihadisti pokušali da pobegnu preko granice u Irak, ali ih je zaustavila iračka vojska.