Maloletnik osuđen na tri godine robije zbog lažnih dojava o bombi

Tanjug

07. 12. 2018. u 18:02

Britanski tinejdžer Džordž Djuk-Koen koji je slao lažne dojave o bombi školama širom Britanije i SAD i izazvao opasnost po bezbednost na jednom američkom aerodromu osuđen je na tri godine zatvora

Малолетник осуђен на три године робије због лажних дојава о бомби

Ilustracija
Foto: Thinkstock

Britanski tinejdžer Džordž Djuk-Koen koji je slao lažne dojave o bombi školama širom Britanije i Sjedinjenih Američkih Država i izazvao opasnost po bezbednost na jednom američkom aerodromu osuđen je na tri godine zatvora, rekli su tužioci.

Djuk-Koen (19) poslao je na hiljade mejlova školama u Ujedinjenom Kraljevstvu u kojima preti bombom u martu. Uhapšen je nekoliko dana kasnije ali dok je još bio pod istragom poslao je preteće mejlove britanskim i američkim školama navodeći da je u njihovim prostorijama postavljena improvizovana bomba.

Pročitajte još - Uhapšena zbog lažne dojave o bombi u sudu


Zbog njegovih poziva evakuisano je više od 400 britanskih škola, prenosi Rojters.

Uhapšen je ponovo ali pošto je oslobođen uz kauciju pozvao je nadležne na aerodromu u San Francisku tvrdeći da je jedan avion koji treba da sleti u SAD kidnapovan.

"Njegovi postupci i potpuna bezosećajnost prema drugim ljudima izazvali su opštu i nepotrebnu zabrinutost", rekla je zvaničnica britanskog tužilaštva En Mekkreken.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije