U Madridu spremni na sve, pripremili i plan evakuacije za "Superklasiko"

Autor: Nikola Miloradović
petak 07.12.2018.
18:25
Izvor: Sportske.net

Ovako nešto se gotovo nikada ne može videti na stadionu madridskog Reala.

BETA/AP Photo/Christian Palma
BETA/AP Photo/Christian Palma

Povezane vesti

U nedelju nas u španskoj prestonici, na stadionu "Santijago Bernabeu" očekuje pravi spektakl, najveći argentinski rivali Boka Juniors i River Plata će se sastati u revanš susretu finala Kopa Libertadores (prvi meč 2:2).

Podsetimo, utakmica se odigrava u Madridu zbog haosa koji je nastao na ulicama Buenos Ajresa nakon što je autobus sa fudbalerima Boke kamenovan od strane navijača Rivera. "Monumental" je suspendovan, a zbog bezbednosnih razloga čitav meč je preseljen na "Stari kontinent".

Pisali smo i zašto je Madrid prihvatio organizaciju ove utakmice, kao i da će "vrela" atmosfera "Superklasika" najverovatnije izostati (više o svemu OVDE), ali u Madridu ne žele ništa da prepuste slučaju.

Tako su spremili i čitav plan za slučaj da se dogode određeni incidenti.

Novinari su pored svojih akreditacija dobili i napismeno šta im je činiti u sledećim situacijama: ukoliko se pojavi prevelika količina dima, ukoliko im se odeća zapali, ukoliko nađu ranjenu osobu, ukoliko postoji neizbežna opasnost ili u slučaju da stadion mora biti evakuisan.

Ovo je prema rečima španskih novinara presedan za "Santijago Bernabeu", nikada se nisu bojali na jednom od najvećih svetskih stadiona da bi moglo da dođe do toga da moraju da isprazne stadion, ali to sa sobom nosi utakmica viskog rizka, kakva će se u nedelju odigrati ne stadionu madridskog Reala.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke