Milojević: Nije slaba Superliga, nisu slabi naši protivnici, niti Zvezda dominira

Vreme čitanja: 4min | pet. 07.12.18. | 14:11

„Da, da, baš sam tempirao formu za kraj“, kaže šef sturke crveno-belih

Još 180 minuta na srpskim i upola manje na evropskim terenima, pa – predah. Sa zvanjem jesenjeg prvaka ulazi Crvena zvezda u poslednja tri meča u 2018. godini. Preostala dva sa Napretkom (subota, 19.00, TV Arenasport 1) svakako ne izazivaju euforiju kao duel sa Pari Sen Žermenom, vredan eventualnog proleća na međunarodnoj sceni, međutim, na Marakani najpre gledaju kako da zadrže bodovnu prednost u odnosu na konkurente u Srbiji.

Ona trenutno iznosi devet bodova u odnosu na Radnički, te 13 više od Partizana, što je posledica činjenice da su crveno-beli, ako se računa prethodni duel sa Kruševljanima do danas na 11 prvenstvenih utakmica osvojili osvojili 31 poen. To je izazvalo novinarsko pitanje da li je Vladan Milojević tempirao formu baš za kraj takmičarske 2018.
Da, baš sam „tempirao“ tako...“, uz zadršku će Zvezdin šef struke. „To je teško izvesti. Bilo je dobro za igru u Subotici i idealni uslovi. Možda su neke nešto slabije partije došle usled velikog broja rotacija igrača, pa je teško ostvariti kontinuitet igara, ali svako ko zaigra pruža maksimum, to je ono što tražim od njih. Mogu nekad da odigraju slabije, nekad dobro, nekad odlično, ali uvek moraju da se bore i daju sve od sebe“.

Izabrane vesti

A prva naredna šanse je protiv Napretka, ekipe koja je u prošlosti znala da namuči aktuelnog prvaka. Uostalom, Kruševljani su naneli Zvezdi poslednji poraz u prvenstvu još 1. oktobra 2017.
„Ne možemo da biramo rivale i raspored. Ušli smo posle poslednje reprezentativne pauze u seriju od osam utakmica do kraja jeseni i za rivale imamo ekipe koje su ili u gornjem delu tabele, ili su baš dobre. Ostalo je najslađe za kraj, ciljna ravnina i tri meča, dolazi i do blagog opuštanja, ali mislim da su moji igrači svesni svega i da ćemo to izbeći“.

Na Marakani su otvorili četvore oči...
„Napredak je stabilna superligaška ekipa, sa trenerom Miloradom Kosanovićem koji ima kontinuitet, uvek igraju dobro i nadahnuto, pogotovo u Beogradu. Pravili su nam prošle sezone probleme i na svom i na našem terenu, pa će nam biti potrebna maksimalna koncentracija. Ekipa je spakovana dobro u svim linijama, ima kvalitetne pojedince, a jaka je i kao kolektiv. Napredak zna da igra, mesto mu je u vrhu srpskog fudbala i pažnju ćemo morati da obratimo na sve protivničke igrače, posebno na one u samom napadu kojima treba malo prostora da naprave problem“.

Golman Napretka Petrović i El Fardu Ben

Prema Milojevićevim rečima, kadrovski problemi još nisu sanirani.
Od početka sezone imamo veliki broj igrača na raspolaganju. Često sam napominjao da imam i one koji zaslužuju da igraju, a nema mesta za sve. Sigurno su povrede sastavni deo sezone i najmanje što želim je da nam se dogode, ali smo dosta kuburlili posle Liverpula. Zadovoljan sam što se svi polako vraćaju u takmičarski pogon. Da li ima zasićenosti? Sigurno, ali profesionalci smo i to ignorišemo, moramo da budemo koncentrisani i spremni da završimo ovaj deo sezone kako valja. Borjan se oseća odlično, videćemo još kakva je tačno situacija pred meč. Vujadin Savić je počeo da podiže ritam treninga, mali problem ima i Slavoljub Srnić, ostali su u trenažnom procesu, videćemo na kom nivou fizičke spreme“.

Na kraju, činjenicu da četiri dana posle Napretka na Marakanu dolazi i Pari Sen Žermenu crveno-beli pokušavaju da potisnu u drugi plan.
Ne razmišljamo o utakmici u utorak, samo o Napretku, to nam je sad najbitniji meč. Niti smo toliko dominantni u prvenstvu, niti je liga slaba. Ne bavimo se statistikom. Kao što sam više puta ponovio, Superliga nam je apsolutni prioritet i zanima me samo prva naredna utakmica. Rivali su dobri, a mi se foksuriamo samo na sebe i drago mi je da igrači sprovode na utakmicama ono što vežbamo na treninzima“, zaključio je Vladan Milojević.

DELIJE, DOĐITE DA POMOGNEMO NAŠEM NARODU

Utakmica sa Napretkom imaće poseban karakter kad je reč o ambijentu na tribinama, o čemu smo već pisali.
U ime igrača i članova stručnog štaba pozivam navijače da u što većem broju dođu na Marakanu baš iz razloga što utakmica ima humanitarni karakter, da skupimo što veći iznos i tako pomognemo našim sunarodnicima na Kosovu i Metohiji. Ulazimo u ciljnu ravninu prvenstva, ostalo je još nedelju dana i dve teške utakmice, najpre protiv Napretka. Čeka nas neugodna ekipa koju smo pobedili u Kruševcu i možda deluje da smo lako dobili utakmicu, ali nije baš tako bilo“, rekao je Milojević.

Cene ulaznica za severnu, istočnu i zapadnu tribinu su 100 dinara.

FOTO: MN Press


tagovi

Vladan MilojevićFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara