Polovina učenika proba igre na sreću između 10. i 14. godine

12:12:00 07.12.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Čak polovina učenika iz Novog Sada oproba se u nekoj od igara na sreću već između desete i četrnaeste godine, piše portal 021.rs, čime su skloniji kockanju neko njihovi vršnjaci iz manjih gradova Vojvodine.

Polovina učenika proba igre na sreću između 10. i 14. godine

Jedan od razloga je to što je u veoj sredini veća dostupnost kladionica i automat klubova i često su blizu škola. Što je veća ponuda, veći je broj mladih koji će odlaziti na takva mesta da se zabave. Kako raste broj onih koji igraju rekreativno, povećava se broj igrača koji će se vremenom izdvojiti kao zavisnici od kockanja.

Najzastupljenija igra na sreću je kladionica, pokazuje istraživanje koje je radila Jasmina Leković, dipl. psiholog iz Centra "Život nije igra".

Čak 45 odsto ispitanika iz Novog Sada igra igre na sreću, a najveći broj njih (19 odsto) upoznalo se sa klađenjem ili kockom uz pomoć društva. Skoro petina (19 odsto) ispitanih učenika je imala posrednika koji su uplatili tiket umesto njih. U Novom Sadu je to 37 odsto, u Sremu 17 odsto, a u Južnobačkom okrugu 16 odsto. Čak 32 odsto maloletnih Novosađana trošilo je novac od užine igrajući igre na sreću kako bi ga umnožili, a 21 odsto učenika je na velikom odmoru odlazilo u kladionicu ili automat klub.

Izvor i detaljnije: 021.rs

Ilustracija: FolsomNatural / CC BY


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
13°
Vlažnost: 67%
Pritisak: 995.5 mb
Vetar: 6 m/s, WNW
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?