Najnovije vesti
Slobodno vreme Putovanja
ČAROBNI MIKONOS & BIG BLUE ZA LETO(VANJE) 2019. Budite i vi deo svetskog džet seta

ČAROBNI MIKONOS & BIG BLUE ZA LETO(VANJE) 2019. Budite i vi deo svetskog džet seta

Grčko ostrvo Mikonos je decenijama sedište svetskog džet-seta. Poznato je po burnom noćnom životu i plaži Paradiso. Želite, razumljivo, da i vi budete deo ove priče. Nije nemoguće.

Saint BB Foto: Promo
Saint BB

Dovoljno je da svratite do agencije Big Blue i da već sada, pod najpovoljnijim mogućim uslovima, obezbedite za sebe i one koje volite leto(vanje) na ovom božanstvenom kopnu u sred mora. Od Begrada do Mikonosa leti se avionom, smene traju osam dana, a  iz bogate ponude smeštajnih kapaciteta izdvajamo:

Foto: Promo

ERATO 3* - Ornos.  Polazak 19.07. Usluga:  noćenje sa doručkom, cena po osobi 1329 evra;

Foto: Promo

PETINOS 4* - Platis Jalos.  Polazak 19.07. Usluga:  noćenje sa doručkom, cena po osobi 1.599 evra;

Foto: Promo

MYCONIAN IMPERIAL 5* - Elia.  Polazak 19.07. Usluga:  noćenje sa doručkom, cena po osobi 1789 evra;

Foto: Promo

ROYAL MYCONIAN 5* - Elia.  Polazak 19.07. Usluga:  noćenje sa doručkom, cena po osobi 1789 evra;

Foto: Promo

SAINT JOHN 5* - Agios Joanis.  Polazak 19.07. Usluga:  noćenje sa doručkom, cena po osobi 2.029 evra;

Foto: Promo

MYKONOS GRAND 5* - Agios Joanis.  Polazak 19.07. Usluga:  noćenje sa doručkom, cena po osobi 2279 evra;

Foto: Promo

Mikonos pripada grupi ostrva Kikladskog arhipelaga. Prema jednom od brojnih mitova ime je dobio po antičkom heroju Mikonosu. Drugi izvori govore da je današnje ostrvo u stvari stena koju je bog mora Posejdon bacio na gigante, dok ga neki dovode u u vezu s Herkulesom. Uspešno rešivši svih dvanaest zadataka koje mu je dao mikenski kralj, ovaj antički junak je bacio u more leševe giganata, koji su se potom skamenili. Najveći i glavni grad ostrva je istoimeni grad Mikonos ili Hora na zapadnom delu ostrva, gde se nalazi i luka.

Foto: Promo

Ostrvo je pretežno brdovito, sa brojnim uvalama duž obalske linije od 80 kilometara, u kojima su skrivene prelepe plaže. Poznato je po letnjim vetrovima zvanim maltemi. Oni donose svežinu u vrelim letnjim mesecima. Čistu morsku vodu karakteriše i visok procenat saliniteta.

Mikonos ima autentičnu arhitekturu. Na ovom „ostrvu vetrova“ ne postoje oštre linije na građevinama. Svi ivični segmenti blago su zaobljeni, što ostrvo čini prepoznatljivim na prvi pogled. Utisak pojačavaju i građevine, pre svega brojne crkve, belih fasada sa kupolama u kontrastnoj modroplavoj ili crvenoj boji.

Atrakcija Mikonosa su i brojne vetrenjače. Nekada su koristeći snagu vetra imale praktičnu primenu, da bi kasnije bile pretvorene u muzeje. Najveći broj ovih starih mlinova je na uzvišenju iznad glavnog grada, koje se naziva „mala Venecija“.

Zaštitni znak Mikonosa su pelikani. Priča o njima je već deo ostrvske istorije. Daleke 1958. ribari su na ostrvo doneli ranjenog pelikana, kome su dali ime Petros, hranili ga i brinuli o njemu. U međuvremenu je on uginuo, ali na Mikonosu i dalje žive pelikani, od kojih je jedan takođe Petros. Slobodno šeta ulicama grada, ulazi u kafiće i restorane i rado pozira turistima.

Mikonos je ostrvo poznato po noćnom životu i žurkama na plaži koje počinju u popodnevnim satima i traju sve do zore. Peskovite plaže sa brojnim sadržajima ukras su ostrva. Najposećenije su Paradise i Superparadise, a podjednako privlačne su i plaže Lia, Elia, Platis Gialos, Psaru, Agios Ioanis, Paranga i Ornos.

Ljubitelji dobrog zalogaja mogu da uživaju u brojnim lokalnim specijalitetima, kao što su kobasice sa origanom i biberom, pita sa sirom „tiravioia“, sir „kopanisti“ ili u  izuzetno bogatom izboru ribe.

Za sva pitanja i informacije, pozovite call centar agencije Big Blue na broj telefona 011 41 41 411 ili posetite najbližu poslovnicu.

Za najaktuelnije ponude, zapratite nas na društvenim mrežama.

Big Blue Facebook                    Big Blue Instagram                    Big Blue Twitter