Sahranjen Džordž Buš stariji – ispraćaj uz 2.100 kadeta

Bivši američki predsednik Džordž Buš stariji sahranjen je u kampusu Univerziteta "Ej end Em" u Hjustonu, u Teksasu, gde se nalazi njegova predsednička biblioteka.

AP prenosi da je u četvrtak održana privatna ceremonija kojoj su prisustvovali članovi njegove porodice i kojom su završene aktivnosti oranizovane u čast preminulog predsednika.

Nakon ceremonije poslednjeg pozdrava u Kapitol Hilu i u Nacionalnoj katedrali u Vašingtonu, organizovana je i ceremonija poslednjeg pozdrava u crkvi u Hjustonu koju posećuje njegova porodica.

Nakon toga, njegovo telo je prevezeno na sahranu u kampus koledža gde je i sahranjen.

Pred održavanje poslednje, privatne ceremonije sahrane, kolonu je pozdravilo oko 2.100 kadeta u uniformama koji su bili raspoređeni na putu koji vodi ka grobnici.

Vučić se upisao u knjigu žalosti 

Povodom smrti Džordža Buša starijeg, predsednik Srbije Aleksandar Vučić upisao se u Knjigu žalosti u ambasadi SAD. 

"Odlazak velikog čoveka uvek ostavlja trag u životu države i njenom društvu. Odlazak ovog državnika ostavlja prazninu u srcima mnogih porodica, ali istovremeno ostavlja ponos u njihovim sećanjima. Džordž Buš je bio predsednik koji će biti upamćen kao ličnost koja je bila bliska ne samo građanima SAD, nego i celog sveta", napisao je Vučić u Knjizi žalosti.

"Verujem da će njegovo ime ostati zapamćeno sa dubokim poštovanjem od strane svih građana SAD, koji su imali mogućnost da baštine dela lidera transformacije, koji je prošao put revolucije, ljudske slobode i kreiranja modernog i prosperitetnog društva", zaključio je predsednik Vučić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво