Kragujevački "Majnd park" – dom novih znanja i tehnologija

Prva fabrika u indistrijskom kompleksu "Majnd park" biće otvorena dana u Kragujevcu. Za oko sedam meseci, od postavljanja kamena-temeljca završena je prva proizvodna hala. Fabrika AMM, koja posluje u okviru "Majnd grupe", prostire se na oko 8.000 kvadrata i u njoj će se proizvoditi delovi za tramvaje i vozove koji se kreću evropskim metropolama.

Darko Đorić iz "Majnd grupe" kaže da će se proizvoditi aluminijumske konstrukcije za šinska vozila, pre svega za dva poznata kupca.

"To su nemački 'Simens' i francuski 'Alstom' i fabrika je praktično postavljena u proizvodnju u proteklih mesec dana .Inače, gradnja objekta je završena 1. novembra ove godine i nadam se da ćemo vrlo brzo biti u punom kapacitetu, što se tiče proizvodnje. Kompanija AMM, trenutno broji negde oko 180 zaposlenih i to su praktično sve novozaposleni od početka ove godine", ističe Đorić.

U indistrijsku zonu u Kragujevcu širi se i "Simens", Direktor "Simensa" za Srbiju Udo Ajhlinger je najavio da će im na početku biti potrebno skoro 1.000 radnika. 

"Od velike nam je važnosti da stvaramo održiva radna mesta, tako da moramo da vodimo računa o veštinama i sposobnostima ljudi koje zapošljavamo. Septembra sledeće godine planiramo da počnemo proizvodnju, tako da nam to ostavlja dovoljno vremena da odaberemo prave ljude", ističe Ajhlinger.

Tehnološki park, koji gradi domaća kompanija, prostire se na 150 hektara i lociran je u blizini "Simensove" fabrike šinskih vozila. Upravo, industrijska zona je i namenjena kooperantima "Simensa" ali i drugim domaćim i stranim investitorima koji u Srbiju donose nova znanja i tehnologije.

U toku je izgradnja još jedne fabrike za proizvodnju delova od čelika, a zapravo, zamišljeno je da ceo kompleks izgleda kao grad u malom sa ambulantom, vrtićem, pistom za avione, internom zeleznicom.

Otvaranje nove fabrike planirano je u 12 sati, uz prisustvo zvanica iz Nemačke i državnog vrha Srbije. Kako je najavljeno.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво