Blumberg: Bivša voditeljka "Foks njuza" nova ambasadorka SAD u UN

Američki predsednik Donald Tramp odlučio je da portparolka Stejt departmenta Heder Nauert zameni Niki Hejli na funkciji ambasadorke SAD u UN, javlja "Blumberg" pozivajući se na tri osobe upoznate s ovom temom.

Heder Nauert je neobičan izbor za ovu poziciju imajući u vidu da je imala malo iskustva u vladinim institucijama ili spoljnoj politici pre priključivanja Trampovoj administraciji u aprilu 2017. godine, ocenjuje Blumberg.

Prethodno je nekoliko godina bila voditeljka i izveštač američke televizijske stanice Foks njuz, uključujući i emisiju "Foks i prijatelji" koju je Tramp voleo da gleda.

Blumberg naglašava da je i bivšoj ambasadorki Niki Hejli nedostajalo spoljnopolitičkog iskustva kada je preuzela funkciju u UN, ali je ipak pre toga dva puta birana za guvernerku Južne Karoline.

Agencija navodi da je, bez obzira na sve, kandidovanje Nauertove snažno podržavao državni sekretar SAD Majkl Pompeo, koji ima poverenja u nju i smatra je pouzdanim zastupnikom Trampove politike.

Navodi se da se nakon dolaska Pompea u Stejt department dogodio snažan zaokret kada je u pitanju Nauertova, pošto ju je njegov prethodnik Reks Tilerson isključivao iz užeg kruga saradnika.

Nauertova je zbog toga u više navrata pretila da će dati otkaz, ali Blumberg navodi da je ona, zahvaljujući delom i bliskom povezanošću sa Trampovom ćerkom Ivankom i njegovim zetom Džeredom Kušnerom, uspela da u Stejt departmentu "nadživi" bivšeg šefa.

Agencija navodi da je Nauertova prihvatila novu funkciju i njeno postavljenje za novu ambasadorku SAD u UN trebalo bi da bude objavljeno danas.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво