Psi i dalje u opštinskom azilu koji je pre mesec dana zatvoren zbog loših uslova

Opštinskom prihvatilištu za pse u mestu Nova Gajdobra kod Bačke Palanke privremeno je zabranjen rad zbog loših uslova u kom su držane životinje.
Psi i dalje u opštinskom azilu koji je pre mesec dana zatvoren zbog loših uslova
Foto: Pixabay
Ipak, tamo se i dalje nalazi 127 pasa, a građani koji su slučaj prijavili inspekciji, sumnjaju da će privremeno zatvaranje i kažnjavanje nadležne u opštini naterati da stanje poprave.
 
Ovo prihvatilište za pse veterinarski inspektor zatvorio je 31. oktobra na 60 dana i naložio da isprave nedostatke. Učinio je to nakon prijave građanke, koja je u azil slučajno uspela da uđe, jer je kapija ostala otključana.
 
"Svi su bili onako u grupama po 30 pasa i malih i velikih, i bolesnih i kljakavih i onih koji umiru", kaže stanovnica Bačke Palanke Milica Janković.
 
Iz Uprave za veterinu odgovaraju da se uočene nepravilnosti ogledaju prvenstveno u neobučenosti radnika i u nedostatku veterinarskog nadzora i nege. Dodaju da je inspektor podneo zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Javnog preduzeća "Komunalprojekt" i odgovornog lica, kao i to da su do sada iz istog razloga više puta kažnjavani.
 
"I čemu ta rešenja ako se ništa nije popravilo u prihvatilištu? To je jedan običan kazamat", kaže Janković.
 
U opštini o prihvatilištu za pse ne žele da govore. Upućuju na JP "Komunalprojekt" koje je za njega nadležno, ali i tamo nisu spremni za razgovor.
 
Ipak, Milica je sa direktorkom preduzeća ranije razgovarala i od nje dobila pismo koje su uputili predsedniku opštine nakon zatvaranja azila, a u kom se žale da se već duže vreme suočavaju sa problemima koji ugrožavaju njegovo funkcionisanje, da od samog osnivanja do danas nije pribavljena saglasnost nadležnih za uslove za boravak pasa i da već duže vreme tamo nema veterinara, što je uzrokovalo loše zdravstveno stanje pasa.
 
A da je svakodnevno prisustvo veterinara obavezno, kao i drugačiji, otvoreniji pristup, navode u novosadskom prihvatilištu.
 
"Morate vrata prihvatilišta otvoriti za građane", kaže za N1 direktor JP "Zoohigijena" Aleksandar Bursać.
 
U prihvatilištu je nakon zatvaranja ostalo 127 pasa. Za njihovo udomljavanje sada se bore grupe za zaštitu životinja na drutvenim mrežama.
  • avlija

    07.12.2018 16:27
    Sta kaze Levijatan? Oni se bore za dobrobit zivotinja, mozda udome koju?
  • SRB

    07.12.2018 13:28
    @ Nedržač psa
    Gde ti živiš?!
  • Nedržač psa

    07.12.2018 08:36
    Otvoriti račun za pomoć
    Trebao bi da postoji centralizovani tekući račun Vlade Srbije za Donacije za pse.

    Na ovaj način bi SMS-om i drugim putevima građani koji žele ali i mogu da pomognu direktno pomagali skloništa ili vrbovali pomoć iz inostranstva na račun koji bi bio opšte kontrolisan.

    Da li treba ja, niko i ništa, ovog da se setim, pored svih mogućih uvaženih i diplomiranih ljudi na funkcijama?

    U svetu i lokalno?

    Makar bi se hrana mogla kupovati bez poreza ili nešto slično.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.