VIDEO: Vrtić u Kraljevu otvoren zahvaljujući donatoru iz Kanade, uložio i u most, magnetnu rezonancu...

Vrtić "Milomir" je juče, 6. decembra u Kraljevu svečano predat na upotrebu na 94. rođendan donatora Milomira Glavčića, humaniste i dobrotvora iz Kanade.
Za izgradnju ovog savremenog objekta sagrađenog na Beranovcu dobrotvor iz Kanade je ugovorom potpisanim u oktobru 2017. godine izdvojio 200.000 evra, a grad je obezbedio potrebno zemljište i neophodnu infrastrukturu, procenjenu na 200.000 evra kao i nedostajuća sredstva koja su bila potrebna za opremanje vrtića u iznosu od oko 85.000 evra, piše "Danas".
 
Tako je sagrađen objekat površine 809 metara kvadratnih koji će služiti meštanima Beranovca i okolnih mesta gde, kako je rečeno, živi oko 600 mališana.
 
U ime donatora Milomira Glavčića projektantima, izvođačima i čelnicima gradske uprave i načelniku Raškog upravnog okruga na svečanosti upriličenoj u novom vrtiću, zahvalio se novinar "Politike" Miroljub Mišo Dugalić, Glavčićev saradnik. On je tom prilikom rekao da se raduje što se objekat predaje na rođendan ovog plemenitog čoveka koji je, kroz razne dobrotvorne aktivnosti narodu ovog kraja pomogao sa preko sedam milona evra, od čega je visina njegove pomoći gradu Kraljevu preko dva milona evra.
 
"Milomir se iskreno raduje kada se njegov novac utroši u svrhe od kojih koristi ima što više ljudi, a posebno dece, jer je on imao teško detinjstvo pa ga pomoć deci posebno raduje, zbog čega je, pre ovog vrtića, finansirao sličan objekat u Jošaničkoj Banji gde je i osnovna škola u potpunosti rekonstruisana njegovim novcem", rekao je između ostalog Dugalić na današnjoj svečanosti.
 
Od tog novca Glavčić je donirao milon evra za novi most na Ibru, 547.000 evra za kabinet za magnetnu rezonancu, 247.500 evra vredan aparat za kompjuterizovanu tomografiju i 70.000 evra za kupovinu ultrazvučnog aparata marke Toshiba aplio 600 najnovije generacije koji će u Kraljevo stići do kraja godine.
 
Zbog svega učinjenog, grad Kraljevo je pored imena ovog dobrotvora datog mostu, vrtiću i jednoj ulici, ustanovio pre dve godine i Specijalnu nagradu "Milomir Glavčić" za potsticaj humanosti.
 
  • Kop

    07.12.2018 09:52
    Klo
    Svaka čast. Veći je zadužbinar od Novaka Đokovića.
  • Jovan

    07.12.2018 09:26
    I, umesto da se država bavi ovim i u to ulaže, to rade dobročinitelji poput Milomira. Jadna smo mi zemlja, a Milomiru hvala što je ostao čovek i u svom bogatstvu.
  • 1

    07.12.2018 09:09
    eto 200.000 evra i gotov vrtic, da ga drzava pravi trebalo bi bar milion evra.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.