"Paralelni parlament" – opozicija noći u Skupštini VIDEO

Funkcioneri i narodni poslanici stranaka koje čine Savez za Srbiju i drugi opozicioni poslanici najavili su da će provesti noć u Skupštini Srbije.

Izvor: B92

Petak, 07.12.2018.

00:39

Thinkstock

Oni su ranije najavili da će na svaka dva sata održavati konferencije za medije u holu Narodne skupštine, kako su naveli, "u paralelnom parlamentu".

Samostalna poslanica Marinika Tepić je izjavila da su se opozicioni poslanici odlučili na ovakav potez pošto je predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izrekla opomene Balši Božoviću, Bošku Obradoviću i Marku Đurišiću.

Lider Dveri i poslanik Boško Obradović je rekao da je konferencija Tepićeve bila poslednja koja je odobrena od Maje Gojković i generalnog sekretarijata Narodne skupštine.

"To znači da sve naše naredne konferencije u okviru otvorenog parlamenta neće biti prenošene u direktnom prenosu na sajtu Narodne skupštine, niti ćemo imati uslove da vam se obratimo uz ozvučenje i svu propratnu tehniku koju bi skupština morala da obezbedi", rekao je Obradović.

Ocenivsi to kao opstrukciju, Obradović je zaključio: "Ali mi ne odstupamo. Ostajemo ovde u Domu Narodne skupštine, na svaka dva sata držaćemo konferencije za medije, ako ne dobijemo asistenciju skupštine, to ćemo prenositi na našim internet-stranicama. Biće ovo duga i zanimljiva noć”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: