PRVI KOMANDANT TZV. OVK PRED SUDOM: Rustem Mustafa pregovara kako će da se preda

V. N.

06. 12. 2018. u 21:00

Prva optužnica na Kosovu i Metohiji za ratne zločine biće podignuta protiv bivšeg komandanta OVK i nekadašnjeg poslanika u kosovskoj skupštini Rustema Mustafe

ПРВИ КОМАНДАНТ ТЗВ. ОВК ПРЕД СУДОМ: Рустем Мустафа преговара како ће да се преда

Rustem Mustafa, foto Youtube

Prva optužnica na Kosovu i Metohiji za ratne zločine biće podignuta protiv bivšeg komandanta OVK i nekadašnjeg poslanika u kosovskoj skupštini Rustema Mustafe.

To je u četvrtak uveče objavila prištinska "Koha" na svom sajtu, pozivajući se na neimenovane izvore, a, kako se dodaje, podizanje optužnice se očekuje u januaru. Jedan od bivših komandanata OVK za Podujevsku oblast poznat po ratnom nadimku Komandant Remi, pregovara sa Specijalnim sudom za zločine OVK o načinu na koji će se predati tom sudu. Pozivajući se na izvore u tom sudu, Koha piše da su istražitelji Specijalnog suda nedavno bili na Kosovu kako bi se dogovorili oko načina predaje.

Pročitajte još - Daut Haradinaj: Ako dođe do hapšenja za Specijalni sud ponovo će se aktivirati OVK

- Verovatno je da će uskoro biti postignut dogovor o dobrovoljnoj predaji - rekao je neimenovani izvor.

- Mustafa je dobio poziv da bude saslušan 14. januara - kazao je njegov advokat.

Specijalni tužilac Džek Smit pripremio je prvu optužnicu, na osnovu sedmogodišnje istrage o zločinima, koji proističu iz izveštaja Dika Martija i Saveta Evrope.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Braco

06.12.2018. 21:24

Ako postoji ikakva sansa da ovaj otpjeva ucesce Tacija I Haradinaja u zvjerstvima protiv Srba sigurno je da ce mu se nesto desiti sa smrtnim ishodom.

Sneki

06.12.2018. 22:18

Ne bi bio ni prvi ni poslednji koga bi šiptari ubili, pobili su oni već gomilu svojih ljudi koji se ne slažu s njihovom politikom

OSUDICE GA KAO STO SU I ORICA

06.12.2018. 22:20

Sprdaju sa nad srpskim zrtvama, dok kilavi srbi sve gutaju, umesto da presudjuju zlocincima.

Brko

06.12.2018. 22:29

Branio je svoju zemlju i svoj narod. Zbog komandanta Remija mnoga je četnička zakukala majka.

Брадо

06.12.2018. 23:32

@Brko - Мајке четничке ће послати нове четничке јунаке, а мајке шиптарске ће после тога моћи да кукају само из албанске недођије, јер свету косметску земљу више неће гледати.

Braniti svoju zemlju i narod

07.12.2018. 07:04

@Brko - ne znači da je dozvoljeno činiti zločine... uostalom, nit' je braniio svoju zemlju, nit' narod...

Vaske

06.12.2018. 23:13

Jel će da pogledamo još jednu FARSU SUDSKU u kojoj će ovaj lik biti tužen za najteža krivična dela protiv čoveka, a onda preokret tužba pada kao i izvinjenja za greške, jer su svedoci nestali bez povratno.

Vatro Marx

07.12.2018. 10:42

Na Kosmetu vladaju naj jaci naj naoruzaniji Zemlja bez demokratije, droga, kriminl , rasizam, krvno osveta , vlada velika nezaposljenost i mizerija. Tu nema niko buducnost .