Rustem Mustafa prvi komandant OVK pred Specijalnim sudom

Jedan od bivših komandanata Oslobodilačke vojske Kosova i nekadašnji poslanik u kosovskom parlamentu pregovara sa Specijalnim sudom za zločine OVK o načinu na koji će se predati tom sudu, piše Koha. Reč je o Rustemu Mustafi, komandantu OVK za Podujevsku oblast, poznatom po ratnom nadimku "komandant Remi". Koha javlja da se podizanje optužnice očekuje u januaru, a advokat potvrđuje da Mustafa 14. januara ide u Hag.

Pozivajući se na izvore u tom sudu, Koha piše da je spremna prva optužnica protiv bivšeg regionalnog komandanta OVK, kao i da su istražitelji Specijalnog suda nedavno bili na Kosovu kako bi dogovorili način predaje.

"Verovatno je da će uskoro biti postignut dogovor o dobrovoljnoj predaji", rekao je neimenovani izvor prištinskom dnevniku.

Koha i dnevnik Ekspres su objavili da im je poznato ime prvog optuženog za zločine koje su počinili pripadnici Oslobodilačke vojske Kosova.

Reč je, kako je javila Koha, o Rustemu Mustafi, komandantu OVK za Podujevsku oblast, koji je poznat po ratnom nadimku "komandant Remi".

"Uz ovlašćenje mog klijenta Rustema Mustafe, obaveštavam vas da je gospodin Mustafa prihvatio poziv za 14. januar 2019, podnet iz Kancelarije tužioca Specijalizovane kancelarije na Kosovu (SPO) u Hagu. Ovo je poziv za razgovor", rekao je Koci, prenosi Koha.

Dodao je da će se Mustafa dobrovoljno odazvati pozivu.

"Spreman je da razjasni sve okolnosti koje se istražuju. To je sve što sada znamo", kaže advokat Arian Koci.

Ekspres navodi i da su do sada saslušana trojica bivših komandanata OVK, ali njihov identitet i razloge zbog kojih su saslušavani nisu objavljeni.

Predstavnici Specijalnog suda za zločine OVK nisu želeli da komentarišu navode prištinskih medija.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво