06. decembar  2018. 16.43  →  23.16 | Izvor: RTV

Šid: Vodovod u Privinoj Glavi i Bikić Dolu

ŠID -

Zvaničnom otvaranju vodvoda u naseljenim mestima šidske opštine, Bikić Do i Privina Glava, danas su prisustvovali pokrajinski sekretar za poljoprivredu vodoprivredu i šumarstvo, Vuk Radojević, predsednik opštine Šid, Predrag Vuković, i zamenik predsednika Zoran Semenović. Dok su radove na izgradnji vodovodne mreže finasirali upravo pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu i opština Šid.

video icon

U skladu sa obećanjem koje je Opština Šid dala početkom godine, projekat izgradnje bunara za sela Bikić Dol i Privina Glava realizovan je u planiranom roku. Voda je na česme već potekla u nekoliko domaćinstava, a naš domaćin, Nikola Ješić, nada se da bi ovo moglo sprečiti izumiranje sela.

sid opstina rtv jpg

Do prethodne godine u šidskoj opštini 5 naseljenihih mesta zahtevalo je rešenje problema sa vodosnabdevanjem, a predsednik Opštine Šid ne krije zadovoljstvo što se ovaj broj uspešno smanjuje.

Važno je napomenuti da vrednost izvedenih radova na bunaru iznosi 41 milion dinara, a ostvareni su zahvaljujući sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu i Opštine Šid. Do sada je za poboljšanje vodosnabdevanja u Šidu utrošeno oko 77 miliona dinara, a plan je da se u narednom periodu iz istih izvora finansiranja obezbede sedstva za bunar u selima Ljuba i Molovin.