');
Najnovije vesti
Blic Kultura Vesti

"Kralj valcera" Andre Riu svira u "Štark areni"

Holandski violinista Andre Riu (André Rieu) nastupiće u "Štark areni" u Beogradu 22. maja 2019. u 20h.

andre riu Foto: Promo
andre riu

Kako javljaju organizatori, za samo sat vremena prodato je već 1000 ulatnica.
Andre je poznat po svojim bombastičnim scenskim nastupima i nadimkom "kralj valcera".
- Muzika i posebno valcer su veoma važan deo mog života. Ako delić muzike dotakne moje srce, dotaći će i vaše. Ova divna muzika mi omogućava da donesem svetu radost života i humor. Sve je dozvoljeno na mojim koncertima: smejanje, plakanje, igranje, pevanje. Emocije su tajna mog uspeha - tvrdi violinista.

Zajedno sa svojim šezdesetočlanim orkestrom "Johan Štraus", najvećim privatnim orkestrom na svetu, harizmatični Holanđanin već trideset godina obilazi svet. Da bi se organizovao transport ove ogromne produkcije između kontinenata, postoje četiri postavke svih fenomenalnih kostima, instrumenata i pozornica. Preko 40 miliona prodatih CD-ova i DVD-eva, 30 prvih mesta na muzičkim listama i 500 platinastih nagrada, čine Andrea Riua "maestrom mase" kako ga je "Njujork tajms" nazvao. Njegovi spotovi na Jutjubu premašili su milijardu pregleda, a na Fejsbuku ga prati 3,4 miliona fanova.

Andre je više od 40 godina u braku sa Mardžori. Žive u romantičnom zamku iz 1452. u Mastrihtu. Imaju dva sina i petoro unučadi.

Karte za koncert su od danas u prodaji po ceni od 2500 dinara.