Najnovije vesti
Vesti Beograd
UGOVOR TEŽAK 15 MILIONA EVRA Radojičić: Gondolu će graditi tri domaće i jedna italijanska firma

UGOVOR TEŽAK 15 MILIONA EVRA Radojičić: Gondolu će graditi tri domaće i jedna italijanska firma

Gondolu koja će povezivati Ušće i Kalemegdan gradiće grupa u kojoj su tri domaće i jedna italijanska firma, izjavio je danas gradonačelnik Zoran Radojičić.

gondola7 Foto: Grad Beograd / Promo
gondola7

Gradonačelnik je naveo da je u postupku javne nabavke za izgradnju gondole doneta odluka o dodeli ugovora grupi ponuđača u kojoj su kompanije "Leitner s.p.a Vipiten", "Koto" d.o.o., "Elkoms” d.o.o. i "Del ing" d.o.o.

Prema Radojičićevim rečima, zakonski rok za žalbu je 10 dana, a nakon toga biće potpisan ugovor sa izvođačem.

– Ponuda grupe ponuđača je u postupku javne nabavke ocenjena kao najpovoljnija, pa je Komisija za nabavku dala predlog da se donese odluka o dodeli ugovora. Ponuda za izgradnju gondole iznosi 1.794.000.000 dinara bez PDV-a – rekao je Radojičić, naglasivši da će, ako u narednih 10 dana ne bude bilo žalbe na postupak javne nabavke, ugovor biti sklopljen sa ove tri domaće firme i jednom italijanskom kompanijom.

Na adresu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija stigle su dve ponude i one su otvorene 3. decembra.

Kako je tada rekao Radojičić, trasa gondole preko reke biće duga kilometar, a stanice će se na jednoj strani nalaziti u blizini pristaništa i "Beton hale", a na drugoj nedaleko od PC "Ušće". Rok za završetak radova je 275 dana od dobijanja građevinske dozvole.