NAJAVA DANA, (četvrtak, 6. decembar): Od Kupa Italije, preko bugarskog derbija sve do španskog fudbala... Naravno, tu je i Evroliga

Vreme čitanja: 5min | čet. 06.12.18. | 08:22

Pogledajte koji nas to zanimljivi parovi čekaju danas

1192: ĐENOVA – ENTELA, 18.00
(Fudbal, Kup Italije)

Dok Đenova tone u Seriji A, u Kupu Italije najbolje joj je da zaigra s trećeligašem. Baš takva je Entela koja solidno igra u svojoj konkurenciji, ali bi zaista bilo zabrinjavajuće po Đenovu ukoliko bi nešto više uspela da uradi na ovoj utakmici. Inače, domaći sastav je samo protiv Sampdorije na minulih pet utakmica omašio 3+, a pošto je i Entela dve od pet poslednjih utakmica odigrala u GG4+ formatu, ne bi bilo iznenađenje ukoliko bi na ovom meču videli dosta golova. Uzgred, interesantno zvuči podatak da je Entela u prijateljskom susretu 2015. godine savladala Đenovu sa 2:1, pa bi ponvljanje istorije za današnjeg domaćina bilo zaista previše uz sve ono što im se dešava u Seriji A.

Izabrane vesti

4074: UESKA – ATL. BILBAO, 18.30
(Fudbal, Španija, Kup kralja)

Kapital Atletik Bilbaa od 4:0 iz prve utakmice šesnaestine finala, Ueska teško da može da anulira na svom terenu. Naime, večerašnji gosti ne samo da su ih nadigrali u prvom susretu, već im je i sreća pokazala zube od 27. minuta susreta kada je Pablo Insua postigao autogol. Bilbao sada treba da dovrši započeto, a sudeći agoniji koju Ueska proživljava još od avgusta meseca, to zaista neće biti teško.

1204: CSKA SOFIJA – LUDOGOREC, 16.30
(Fudbal, Bugarska 1)

Bugarski derbi, Ludogorec dočekuje solidno ušuškan sa šest bodova prednosti u odnosu na CSKA. Naime, domaći su nervozno poraženi od gradskog rivala Slavije u prošlom kolu, pa sada moraju da se suoče s najopasnim napadom Bugarske, koji je za Ludogorec do sada postigao ukupno 37 golova. CSKA teši činjenica da njihov tim ima najbolju odbranu u ligi, koja je do ovoga momenta primila svega šest pogodaka. Dakle, moglo bi biti gusto, što potvrđuju i tri utakmice ovih timova iz tekuće kalendarske godine na kojima je dva puta slavio Ludogorec, a jednom bilo nerešeno.

1609: FAJERNORD – VVV VENLO, 20.00
(Fudbal, Holandija 1)

Fajernord posle tri kola bez poraza, i samo jednim primljenim golom od PSV-a, kome je ovo prvi minus u šampionatu dočekuje Venlo. Takav zalet nije dobar za goste u šarenoj seriji koja broji dve pobede, isto toliko remi ishoda i glomazan poraz u prošlom kolu, pri konačnih 4:1 od ekipe Heraklesa. Dakle, Fajenord se nada laganim bodovima za održanje treće pozicije, ali i razbijanju malera protiv Venla od koga su poraženi početkom ove godine s minimalcem.

4121: FARENENSE – BENFIKA B, 21.15
(Fudbal, Portugalija 2)

Benfika B je po bodovima bolja, ali po učinku koji dve pobede s proteklih pet utakmica u Segundi slabiji rival od Farenensea koji u istom periodu ima tri X ishoda i dva slavlja. Dakle, moglo bi biti napeto, ali treba imati u vidu da Benfika B ima drugu najbolju odbranu u Segundi koja golove uglavnom prima u gostima. Farenense nije izgubio prethodne tri utakmice na svom terenu.

4072: LEVANTE – LUGO, 12.00
(Fudbal, Španija, Kup kralja)

Prva utakmica je okončana s 1:1, pa će Levante sada protiv Luga morati da primeni ofanzivniju taktiku, ne bi li opravdao zvanje ekipe delegirane iz Primere. Lugo je nakon ovog uspeha u drugoligaškom društvu uspeo da savlada jedino Kordobu, što ide u prilogu Levanteu koji treba smatrati nominalnim favoritom za put dalje. Inače, sa kladilačke strane treba imati u vidu da nakon prve utakmice s Lugom, domaći imaju samo jedan susret okončan bez GG ishoda.

7787: BUDUĆNOST – BARSELONA, 19.00
(Košarka, Evroliga)

Budućnost nakon slamanja Baskonije i moskovskog CSKA niko više baca u redove nejakih. Istina, Barseloni su se u proteklih pet kola omakli Panatinaikos, i Fenerbahče, a malo je falilo da ih i Žalgiris nadmudri, budući da je utakmica okončana tek u produžecima sa 85:88. Ako imamo u vidu da je jedino taj isti Žalgiris na proteklih pet utakmica u svim takmičenjima po podgoričku ekipu bio koban, ne bi bilo čudno ni da se Basa namuči u 11. kolu Evrolige.

7786: DARUŠAFAKA – MAKABI T.A, 19.00
(Košarka, Evroliga)

Izraelci su prošle godine nadigrali Turke u 16. kolu Evrolige sa 93:92. Deluje da će im sada biti nešto lakše da dođu do bodova u derbiju začelja, budući da Darušafaka niže uzastopne loše partije. Makabi je u proteklom kolu konačno uspeo da zabeleži svoj drugi po redu trijumf, i to protiv Bajerna sa solidnih 95:71. Budući da je ovo ipak derbi začelja, trebalo bi očekivati surovu bitku, uz opasku da tim iz Tel Aviva prosečno prima nešto manje poena po meču od Darušafake.

7420: ŽALGIRIS – OLIMPIJAKOS, 19.00
(Košarka, Evroliga)

Olimpijakos je u cugu vezao tri pobede, i to protiv Bajerna, Real Madrida i Budućnosti iz Podgorice. Što se tiče Žalgirisa, treba se setiti da je ova ekipa u produžecima pala pred Armejcima i Barselonom, ali i da je na žilet izgubila od Himkija pre nego što je konačno uspela da savlada Milano. Dakle reč je o žilavom timu koji će iz sve snage pružiti otpor Olimpijakosu koji je već dva puta vezano nadmudren u pej-ofu prošlogodišnje Evrolige. Zbog svega toga, ovo bi mogla biti jako napeta, možda i do kraja neizvesna utakmica.

7421: BAJERN – HIMKI, 20.30
(Košarka, Evroliga)

Bavarci i momci iz Podmoskovlja, po evroligaškom učinku od 4-6 u odnosu pobeda i poraza potpuno su izjednačeni. Bajern je tri puta kiksnuo na proteklih pet utakmica, što treba imati u vidu, budući da se Himki nalazi u seriji od tri vezane pobede protiv Budućnosti, Žalgirisa i Panatinaikosa. Pošto je reč o direktnom okršaju za 10. poziciju na tabeli, a budući da su obe ekipe skoro pa potpuno jednake i po koš razlici zaista je teško reći da li će u većoj meri doći do izražaja Bajernov Parket koji je uzgred budi rečeno protiv CSKA i Olimpijakosa podbacio.

7788: MILANO – GRAN KANARIJA, 20.45
(Košarka, Evroliga)

Milano bi nakon vezanih poraza protiv Barselone 90:80, i Žalgirisa 83:78, konačno morao da demonstrira silu protiv Gran Kanarije. Naravno, sve zbog održanja koraka s Olimpijakosom, koji se s Milanom izjednačio posle tri vezane pobede. Inače, Gran Kanarija je od poslednjih pet mečeva dobila samo evroligaške nastupe protiv Makabija i zbilja očajne Darušafake, i to ne tako ubedljivo s rezultatom 71:75 na kraju meča. Zbog toga domaći računaju na svoj roster kao dovoljno bolji za lagodnu pobedu na ovoj utakmici.

FOTO: Reuters


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara