KRAJ: Spartak - Crvena zvezda 1:3

Novosti online

05. 12. 2018. u 15:28

Srpski prvak posle gostovanja u Subotici može biti zadovoljan rezultatom, ali problem pravi povreda Borjana, koji je prerano napustio teren

КРАЈ: Спартак - Црвена звезда 1:3

Marko Marin foto: M. Vukadinović

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su na gostovanju Spartak u SUbotici rezultatom 3:1.

Srpski prvak je "načeo" mrežu domaćina golom Gobeljića u 36. minutu, a prednost crveno-belih je pet minuta kasnije sa bele tačke duplirao Ben.

U 52. minutu Zvezda je ostala bez golmana Borjana, koji je nezgodno pao i iznesen je na nosilima, kako bi mu se ukazala pomoć.

Ben je u 69. minutu postao dvostruki strelac i već tada se ime pobednika nije dovodilo u pitanje. Spartak je preko Čečarića došao samo do utešnog pogotka, u 91. minutu savladan je Popović.


SASTAVI

SPARTAK: Ostojić - Dunđerski, Ćalasan, Kerkez, Vukčević - Šimura, Glavčić - Milošević, Čečarić, Čou – Obradović.
CRVENA ZVEZDA: Borjan - Stojković, Gobeljić, Degenek, Hajdin - Jovančić, Čaušić - Ben, Marin, Simić - Pavkov.


PRVO POLUVREME

Meč je počeo napadom Crvene zvezde. Prvih deset minuta proteklo je bez većih uzbuđenja i dobrih šansi. Domaći čekaju priliku da se približe šesnaestercu crveno-belih i koriste svaki prekid kako bi pokušali da ubace loptu u kazneni prostor Borjana. U 12. minutu viđena je prva prava šansa na utakmici. Kombinovali su Marin i Ben, koji je na kraju i šutirao, ali je pogodio stativu. Mnogo sreće imali su Subotičani u ovoj situaciji.

Igrači Spartaka pokušavaju da dugim loptama uposle Čečarića, ali su oprezni za sada Zvezdini defanzivci kao i golman Borjan. Do prvog šuta u okvir gola domaći tim je došao u 19. minutu, ali je čuvar mreže crveno-belih zaustavio šut Vukčevića. Ubrzo je Spartak došao do nove šanse. Dunđerski je utrčao po krilu i dobio loptu iz sredine, ali je šutirao preko gola.

Zvezda je za dva minuta uspela da dođe do dve ozbiljne šanse. Najpre je Gobeljić u 24. minutu probio po desnoj strani i uposlio Čaušića, ali je ovaj nespretno šutirao - Ostojić je uspešno intervenisao. Samo minut kasnije Ben je ponovo pogodio okvir gola, ovoga puta prečku.

GOOOOOOL - ZVEZDA VODI OD 36. MINUTA
Treća sreća za crveno-bele! Nakon što su dva puta pogodili okvir gola, fudbaleri Crvene zvezde su konačno došli do vođstva. Simić je prošao po levoj strani, pokušao da uposli Pavkova koji je promašio loptu glavom, ali je na pravom mestu bio Gobeljić. Ubacio se iz drugog plana i jako šutirao po zemlji. Ostojić je bio nemoćan.


GOOOOOOL - BEN DUPLIRAO VOĐSTVO CRVENO-BELIH
U 40. minutu igre Ćalasan je faulirao Pavkova u šesnaestercu Spartaka, držao ga je sa obe ruke, a sudija Danilo Grujić je smatrao da je video dovoljno da dosudi penal. Ben je bio precizan sa bele tačke.


Do kraja poluvremena nije bilo uzbuđenja, rezultat ostaje 2:0 u korist gostiju.

DRUGO POLUVREME

Počelo je drugo poluvreme u Subotici. Nije bilo promena u sastavima timova. Već na startu je Zvezda stvorila dobru šansu. Jovančić je odmah u prvom napadu poslao oštru loptu za Simića, a golman domaćih je istrčao do 25 metara od svog gola, kako bi intervenisao. Simić nije dobro primio loptu, pritom se okliznuo, pao i sudario sa golmanom Ostojićem.

U
52. minutu Borjan je nezgodno pao, pa je lekarski tim Zvezde morao da uđe na teren i ukaže mu pomoć. Nekoliko minuta je trajao prekid, a onda je golman crveno-belih na nosilima iznet sa terena. Vladan Milojević je bio primoran da napravi prvu izmenu, među stative je stao Zoran Popović.

Bez većih uzbuđenja proteklo je narednih 15 minuta. Oba tima su bez prave ideje kako pripretiti u šesnaestercu, pa se najveća borba vodi na sredini terena. Spartak je izvršio prvu izmenu, izašao je Čou, a na teren je ušao Torbica. Ubrzo je i Milojević napravio novu promenu u sastavu, Pavkova je zamenio Boaći.

GOOOOOOL - VELIKA PREDNOST ZVEZDE, BEN PONOVO STRELAC
Kombinovali su Simić i Hajdin pred kaznenim prostorom Spartaka. Simić je na kraju ubacio loptu u šesnaesterac za Bena, koji šutira iz prve levicom i pogodio za 3:0.


Nešto brži ritam u nastavku. Konačno je i Spartak došao do dobre šanse. Najpre je Čečarić ostao sam pred kaznenim prostorom gostiju, imao je vremena da se namesti za šut, ali je lopta završila daleko od gola. Nedugo potom, sjajnu priliku je imao Obradović, koji je pogodio prečku. Ubrzo je izašao iz igre, zamenio ga je Lučić.

I Rogan i Milojević su u 83. minutu izvršili poslednje izmene. Đenić je ušao u igru umesto Miloševića u timu Spartaka, dok je kod crveno-belih mladi Joveljić zamenio Bena.

GOOOOOOL - SPARTAK DO UTEŠNOG POGOTKA U 91. MINUTU
Čečarić je sa ivice šesnaesterca želeo da proigra jednog od saigrača, ali mu se lopta od Degeneka odbila i vratila u noge. Namestio se za šut, raspalio po lopti i savladao Popovića.

Do isteka nadoknade nije bilo uzbuđenja, srpski prvak sa gostovanja u Subotici odlazi sa tri boda.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Najveći mafijaški klub CZ

05.12.2018. 19:40

Nova nameštaljka i sklanjanje. Ali džaba ste krečili, UEFA vas odavno čeka.

Prolupao si za sve poare

05.12.2018. 21:24

@Najveći mafijaški klub CZ - Sklanjanje uz 3 žuta kartona, gol i prečku koju su imali?

Севера Део

05.12.2018. 20:58

чека нас УЕФА,али у лиги шампиона.

* КОМЕНТАР *

05.12.2018. 21:01

Паћеници убише вас комплекси, ајде на лечење!!! Тооооо Црвена Звездо!!!