HIT! PUTIN PRIZNAO DA IGNORIŠE POROŠENKA: Stvarno mu ne odgovaram na pozive, ali ne zato što neću da pričam s njim! Evo zašto!
Foto: EPA

NE DIŽE SLUŠALICU

HIT! PUTIN PRIZNAO DA IGNORIŠE POROŠENKA: Stvarno mu ne odgovaram na pozive, ali ne zato što neću da pričam s njim! Evo zašto!

Planeta -

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da ne odgovara na pokušaje predsednika Ukrajine Petra Porošenka da razgovaraju telefonom, jer ne želi da učestvuje u njegovoj predizbornoj kampanji i prostoj kombinaciji vezanoj za ukrajinsku provokaciju u Kerčkom moreuzu.

"Ne radi se o tome da se jednostavno povlačim i ne želim da razgovaram sa Petrom Aleksejevičem, to nije slučaj", odgovorio je Putin na zahtev novinara da komentariše neodržavanje telefonskog razgovora sa Porošenkom, što je tražila ukrajinska strana.

"Radi se o tome da ne želim da učestvujem u njegovoj predizbornoj kampanji", objasnio je ruski predsednik. Putin je objasnio da Porošenko vešto stvara krizne i provokativne situacije i odmah prebacuje odgovornost za počinjeno na Rusiju, pa "odmah želi da pokaže da on uspešno rešava nastale probleme".

foto: Reuters

Petar Porošenko

"Ovo je prosta kombinacija i ja u tim kombinacijama ne želim i neću da učestvujem", zaključio je ruski lider.

Podsećamo, tri broda ukrajinske ratne mornarice, "Berdjansk", "Nikopolj" i "Janu Kapu" su 25. novembra, narušavajući članove 19 i 21 Konvencije UN o morskom pravu, nelegalno prešla državnu granicu Rusije. Brodovi su ušli u privremeno zatvorene vode Rusije i nekoliko sati izvodili opasne manevre, ne odgovarajući na zahteve ruskih brodova koji su ih pratili. Sva tri broda su zadržana i kasnije prevezena do luke u Kerču.

Privedena su 24 ukrajinska vojnika, uključujući dva agenta Službe bezbednosti Ukrajine, koji su se, prema rečima pres-službe Federalne službe bezbednosti (FSB) Rusije, nalazili na brodovima i koordinisali provokacije.

Moskva je taj incident nazvala provokacijom koja je povezana sa lošim rejtingom predsednika Ukrajine Petra Porošenka uoči izbora.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track