Buongiorno Italia: Navijači se okomili na Sergeja

Vreme čitanja: 5min | sre. 05.12.18. | 11:56

Organizovane grupe pristalica Lacija traže od srpskog fubalera da promeni svoj pristup i zalaganje na utakmicama

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Derbi Italije se nalazi u prvom planu italijanske sportske štampe. Osima duela na terenu između Ronalda i Ikardija ili Mandžukića i Škrinjara, piše se i o seriji fudbalera koji se nalaze na listi želja oba kluba i oko kojih će se voditi rad dojučerašnjih saradnika Fabija Paratičija i Bepea Marote. Sergeja Milinković Savić je ponovo u žiži interesovanja ali ovog puta zbog orkestriranog napada organizovanih navijačkih grupa koji ga optužuju za izostanak zalaganja na terenu i ravnodušnost. Prenosi se i apel predsednika FS Italije Gravine koji traži od klubova Serije A da omoguće veću minutažu italijanskim talentovanim fudbalerima.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Najčitaniji italijanski sportski dnevnik otvara današnje izdanje reportažom sa manifestacije “Gazzetta sports awards” na kojoj tradicionalno, svake godine, nagrađuje najbolje sportiste u Italiji. Čovek godine je sprinter Filipo Tortu, prvi Italijan koji je trčao 100 metara ispod 10 sekundi a “Žena godine” je Sofija Gođa, olimpijska šampionka u spustu. Titulu najboljeg trenera je poneo Maks Alegri dok je najbolji tim ženska odbojkaška reprezentacija koja je izgubila finale mundijala od Srbije. Mauro Ikardi je nagrađan u kategoriji “Best performance”, dok su Kristijan Vijeri, Paolo Maldini i biciklista Vinčenco Nibali ušli u porodicu “legendi” italijanskog sporta.

Već je vreme za Juve - Inter: Igrajmo”, naslov je preko cele prve strane koji najavljuje i razmenu mišljenja dvojice laureata na dodeli Gazetinih priznanja, Alegrija i Ikardija.

“Maks upozorava: fascinantna utakmica sa maksimalnim nivoom teškoće, Spaleti je veliki trener. Ikardi napada: Ne zadovoljavam se remijem, biće veliko zadovoljstvo stati na crtu Kristijanu Ronaldu”, stoji u podnaslovu.

Na unutrašnjim stranama Derbi Italije se predstavlja i kroz “istočni duel” Mandžukića i Škrinjara.

“Suprotstavljeni divovi. Dupli izazov za Mandžukića: za Juve i protiv tabua”, piše list da se Mandžukić specijalizovao u Juventusu za odlučujuće golove ali da nikada nije uspeo da zatrese mrežu Intera i u petak mu se pruža idealna prilika. Dodaje se i da se Barcalji povredio i da će odsustvovati nekoliko nedelja a da se u tim vraća Emre Džan.

Škrinjer gasi sve napadače: Interu, možemo mi to”, navodi Gazeta da je samo Beloti uspeo da zatrese mrežu Intera od protivničkih centarfora koje je čuvao Slovak. List prenosi i izjavu Škrinjara da je zadovoljan statusom u Interu i da ne traži veliki tim jer već igra u velikom timu. List piše i da Najngolan čini sve da bude spreman za meč sa Juventusom dok sportski direktor Pjero Auzilio radi sa ugašenim farovima na dovođenju Matea Darmjana pošto Nerazuri nemaju nameru da otkupe od Atletiko Mardrida Šimea Vrsaljka. Bek hrvatske reprezentacije nije zadovoljio i prečesto se povređuje da bi Nerazuri potrošili 17.500.000 za njegov igrački karton.

Milanski dnevnik objavljuje i intervju sa Vinčencom Montelom koji nije svario kritike svog naslednika na klupi Milana Đenara Gatuza: Gatuzo je veliki kritičar, izazivam ga na javni duel”. Monteli se posebno nisu svidele optužbe da je tim koji je Gatuzo preozeo bio fizički nespreman. Italijanski stručnjak je još rekao da je pogrešio što nije napustio Rosonere posle osvojenog Superkupa Italije u Dohi protiv Juventusa.
Milan je kreirao velika očekivanja za prethodnu sezonu koji se nisu uklapali sa realnošću, moja greška je što sam pristao na tu igru”, rekao je Montela.

Luis Alberto i Milinković Savić već pred poslednjom šansom?”, naslov je analize trenutne situacije u kojoj se nalaze dva igrača koji su uz Imobilea, Lejvu i De Fraja bili kičma prošlogodišnjeg Lacija koji je okrznuo plasman u Ligu šampiona. U tekstu se kaže da je Inzagi siguran da će se oni vratiti u formu, ali da se sa otvaranje zimskog prelaznog roka otvaraju i putevi za druga rešenja. Piše se i da se atmosfera totalno promenila i da su se Luis Alberto i Milinković Savić našli na udaru ogranizovanih navijačkih grupa koji ih optužuju za mrzovoljnost i mlitavost na terenu.

CORRIERE DELLO SPORT

Pustite ih da igraju”, apel je novog predsednika FS Italije Gabrijela Gravine upućen klubovima Serije A da daju veću minutažu italijanskim talentima. Dobre partije tinejdžera Kutronea i Zaniola su poslužile kao šlagvort Gravini da prozove klubove Serije A koje mnogi optužuju za vertikalni pad italijanske reprezentacije.
Nije tačno da Italija nema fudbalske talente, imamo ih. Ali za razliku od drugih zemalja mi im ne pružamo šansu da se formiraju, zapostavljamo ih i marginalizujemo. Vreme je da se taj pristup promeni”; rekao je Gravina.

Napad na Milinkovića”, naslov je ispod zaglavlja s kojim se konstatuje da su organizovane navijačke grupe Lacija započele kampanju protiv Sergeja na društvenim mrežama i lokalnim radio stanicama. “Navijači se okomili na vezistu Lacija. Traže od njega da promeni svoje pristup i zalaganje na utakmicam”, piše Korijere. U tekstu se još kaže da navijači Lacija imaju utisak kao da Milinković Savić igra samo da bi odradio posao umesto da izgara i “gine” za dres Lacija.

Roma insistira na Van de Beku. Izronio i Vejgl”, osokoljena dobrom igrom protiv Intera  Romina uprava je ubrzala rad na pronalaženju adekvatnih pojačanja u januaru. U tekstu na unutrašnjim stranama se kaže da bi Van de Bek stigao u januaru samo u slučaju da Šik ode na šestomesečnu pozajmicu. Pored Van de Beka i dalje je u vrhu liste želja Berardi dok za odbranu i dalje figurira ime Matije Nastasića koga Roma već duže vreme drži na oku. Korijere piše i da se Lorenco Pelegrini oporavio od povrede i da će protiv Kaljarija u subotu biti među starterima Đalorosih.

TUTTOSPORT

Dragi prijatelju izazivam te na dvoboj”, slikovito Tutosport najavljuje meč Juventus - Inter kroz duel dvojice prijatelja čiji su se životni putevi razdvojili, Fabija Paratičija i Bepea Marote. Dvojica rukovodilaca će po pisanju torinskog dnevnika u sledećih sedam-osam meseci voditi žestoku borbu za čitav tim igrača: od golmana Kranja, preko defanzivaca Andersena, Todiba, Manćinija i veznih igrača Barele, Rabioa, Tonalija i Remsija, do Sergeja Milinkovića Savića i napadača Kjeze i Marsijala.

Na unutrašnjim stanama se izvlači podatak da je Inter na poslednja tri gostovanja u prvenstvu i Ligi šampiona primio sedam golova, odnosno da odbrana Nerazura od neprolaznog bedama počinje da liči na švajcarski sir. “Inter, odbrana za brigu”, naslov je teksta u kojem se kaže da je Spaleti veoma zabrinut ne samo zbog primljenih golova već i velikog broja šansi koje je njegov tim dozvolio rivalima na prethodnim mečevima.

Ispod zaglavlja Tutosport najavljuje da bi redove Rosonera mogao da pojača Gari Kahil iz Čelsija:
Sari ga istisnuo, Kahil ide ka Gatuzu”. List objašnjava da je Kahil završio na marginama Čelsija jer ne odgovara fudbalskoj filozofiji Mauricija Sarija i da bi već u januaru mogao da stigne u Milanelo.

Toro, poverenje Zazi: biće kao Beloti”, rezultat je ankete koju je Tutosport sproveo sa petoricom bivših igrača Granata, Venturinijem, Salom, Astom, Salvadorijam i Kastelinijem. Prema mišljenju eks fudbalera Zazi je potrebno još malo vremena da se odomaći u Toru i da će biti, uz Belotija, glavni adut trenera Macarija u trci za mesto koje vodi u Evropu.

Piše: Željko Pantelić


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara