Jerkov: Izlazak iz Skupštine poslednji u nizu poteza

Poslanica DS Aleksandra Jerkov izjavila da je izlazak iz Skupštine Srbije legitimna ideja, ali i poslednji u nizu poteza koji treba povući.

Izvor: B92

Sreda, 05.12.2018.

07:06

Jerkov: Izlazak iz Skupštine poslednji u nizu poteza

Komentarišući praksu vladajuće većine da podnosi stotine amandmana na zakone u Skupštini Srbije, Jerkov je za "Blic" od srede, 5. decembra, kazala da je to "kruna urušavanja" institucija i najočigledniji primer onoga što režim Aleksandra Vučića radi već sedmu godinu.

"Godinu dana zatrpavanja sopstvenih zakona besmislenim amandmanima dokazuje samo da režim krije od gradjana šta piše u tim zakonima", rekla je Jerkov.

Upitana da li smatra da je bojkot rešenje, ona je odgovorila pitanjem: "Bojkot čega?".

Jerkov je kazala da parlament nije vlasništvo režima, nego je to institucija koja predstavlja sve građane.

"Nemamo pravo da se ljutimo na uslove u kojima radimo. Dokle god ima i jedan građanin koji je obespravljen, ugrožen, omalovažen i kome su prava uskraćena, naša je obaveza da govorimo u njegovo ime", kazala je Jerkov.

Po njenim rečima, takvih je mnogo.

"Bojkot parlamenta bi imao smisla jedino ukoliko bismo bojkotovali sve skupštine, državne institucije, ukoliko bismo istog dana izašli na ulicu, odbili da učestvujemo na narednim izborima i na ulici podržali gradjane koji tamo traže pravdu i prava. Izlazak iz Skupštine je legitimna ideja, ali i poslednji u nizu poteza koji treba da povučemo", rekla je Jerkov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: