Najnovije vesti
Vesti Beograd
KRŠI LI PREDSEDNIK OBRENOVCA SAOBRAĆAJNE PROPISE Snimak Čučkovića za volanom rasplamsao ŽUČNU RASPRAVU na internetu

KRŠI LI PREDSEDNIK OBRENOVCA SAOBRAĆAJNE PROPISE Snimak Čučkovića za volanom rasplamsao ŽUČNU RASPRAVU na internetu

Snimak predsednika gradske opštine Obrenovac, Miroslava Čučkovića, u prilogu lokalne televizije prouzrokovao je žučnu raspravu na internetu, a glavni razlog bio je njegovo ponašanje za volanom.

miroslav cuckovic voznja Foto: RTV Mag / youtube
miroslav cuckovic voznja

On je, naime, prezentujući novinarskoj ekipi RTV Mag kako napreduju završni radovi na deonici autoputa Obrenovac - Ub, počinio nekoliko saobraćajnih prekršaja, tvrde korisnici društvenih mreža.

Iako ovaj put još nije zvanično otvoren, na njemu se nalaze radnici i mašine koje obavljaju završne radove, pa su pojedini sugrađani zaključili da je bilo drugih učesnika u saobraćaju i da je poštovanje važećih propisa na drumu obavezno. Stoga su predsedniku Obrenovca zamerili što je vozio suprotnom stranom kolovoza, prilikom zaobilaženja zaboravio da koristi migavac, ali i što nije vezao sigurnosni pojas.

Sa druge strane, prvi čovek ove gradske opštine ne smatra da je došlo do prekršaja.

- To nije gotov put, već gradilište - kratko je poručio Čučković za "Blic".

Pomenuti video-zapis, ipak, izazvao je lavinu komentara, pa su se oglasili i iz Komiteta za bezbednost u saobraćaju, odakle je Damir Okanović putem Tvitera zatražio da Čučković objasni takvo ponašanje.

Šta više, tviteraši su otišli i korak dalje, računajući koliko bi snimanje objavljenog priloga Čučkovića moglo da košta ukoliko bi se njegovo ponašanje protumačilo kao nesavesna vožnja. Došli su do iznosa od 15.000 dinara, budući da je predviđena novčana kazna za nekorišćenje migavca pri promeni pravca kretanja 5.000 dinara, dok za nevezivanje pojasa tokom vožnje kazna iznosi 10.000 dinara.