Predsednik Vojnog sindikata tužio Ministarstvo odbrane i Vojni disciplinski sud

Advokat predsednika Vojnog sindikata Srbije Novice Antića podneo je tužbu protiv države Srbije, Ministarstva odbrane i predstavnika vojnog disciplinskog suda i tužioca zbog, kako smatra, diskriminacije prema Antiću kao jedinom zvaničnom predstavniku zaposlenih u vojsci.
Predsednik Vojnog sindikata tužio Ministarstvo odbrane i Vojni disciplinski sud
Foto: Pixabay
Kako se navodi u saopštenju, Vojni sindikat Srbije je reprezentativan iz čega proizilazi da su tom sindikatu u potpunosti priznati osnovi slobode delovanja na načelima slobode sindikalnog organizovanja i delovanja i da je nezavistan od državnih organa i poslodavca, kao i da niko nema pravo da diskriminiše nekoga zbog političkih ubedjenja, pripadnosti ili nepripadnosti političkoj stranci, odnosno sindikalnoj organizaciji.
 
"Tužba je podneta jer su organi Ministarstva odbrane, oličeni u Vojnom disciplinskom tužiocu Mirku Krstoviću, potpukovniku iz Niša, zatim pukovniku Miloradu Koroliji iz Beograda, Višem vojnom disciplinskom tužiocu, potpukovniku Ivanu Dimiću iz Niša, predsedniku Vojnog disciplinskog suda u Nišu i Tomislavu Karamarkoviću, potpukovniku iz Beograda, predsedniku Veća Višeg vojnog disciplinskog suda u Beogradu, u međusobnom dogovoru i sadejstvu pokrenuli, vodili i okončali disciplinski postupak protiv predsednika od njih nezavisnog pravnog lica vojnog sindikata Srbije Novice Antića, a zbog disciplinskih prestupa koji niti su predvidjeni zakonom, niti su izvršeni, niti je iste Antić mogao da izvrši", naveo je Antićev advokat.
 
On je dodao da je očigledna namera da se Antić diskriminiše zbog toga što je kao zastupnik jedinog reprezentativnog sindikata u sistemu odbrane ukazivao na nezakonitosti u radu i zloupotrebe u potrošnji budžetskih sredstava namenjenih za odbranu zemlje.
 
"Važno je napomenuti da konkretno postupanje Antića nema nikakve veze sa njegovom službom u Vojsci Srbije, u kojoj se nalazi bezmalo 20 godina efektivno i u toku cele vojničke karijere je ocenjivan najvišim službenim ocenama i za rezultate postignute u službi više puta pohvaljivan i nagradjivan sa najviših nivoa komandovanja", dodao je advokat.
  • Joj

    04.12.2018 20:11
    Sramota
    Samo u srbiji su polupismeni politicari jaci od obrazovanog sveta
  • Vlada

    04.12.2018 17:02
    ---
    Častan i svestan pojedinac koji se bori za istinu, pravo i pravdu. Svaka čast Novice!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija