Preminula beba iz Vrčina

Dete B. D. (1), koje je juče primljeno u bolnicu jer u vrtiću nije davalo znake života, i reanimirano, preminulo je danas, saopštio je Institut za majku i dete.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 04.12.2018.

16:03

Preminula beba iz Vrčina
screenshot

Kako se navodi u saopštenju, dete koje prilikom buđenja u vrtiću nije davalo znake života i koje je reanimirano u ambulanti u Vrčinu i tokom transporta kolima Hitne pomoći iz Grocke primljeno je u Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije na Novom Beogradu oko 13 časova.

Reanimacija je nastavljena i uspostavljen je rad srca. Danas zbog srčanog zastoja u dva navrata je reanimirana.

“U toku popodneva nastupa pogoršanje opšteg stanja. Mere reanimacije ne daju uspeha. Smrtnih ishod nastupio u 16:15 časova. Planirana je sudska obdukcija”, saopštio je Institut.

Dete staro 12,5 meseci, koje prilikom buđenja u vrtiću u Vrčinu nije davalo znake života, i koje je reanimirano u ambulanti u Vrčinu, primljeno je juče u Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije oko 13 časova.

Posle spavanja u vrtiću, vaspitačica i majka su primetile da dete ne daje znake života.

Oživljavanje je započeto u ambulanti u Vrčinu i nastavljeno u kolima Hitne pomoći iz Grocke. Reanimacija je potom nastavljena na institutu kada je uspostavljen rad srca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: