Milojević o novom evropskom takmičenju: Bogati ostaju sa bogatima

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.12.18. | 14:05

„Liga šampiona će biti prilično nedostižna za naše klubove, ali to su stvari na koje ne mogu da utičem“, kaže strateg crveno-belih

Crvena zvezda u sredu od 16 časova gostuje Spartaku, na otvaranju renoviranog terena u Subotici. Crveno-beli su u žestokom ritmu, ali to ne menja njihove ambicije u ovom meču. Do utakmice sa Pari Sen Žermenom ostalo je još sedam dana, ali će u Ljutice Bogdana o njoj razmišljati tek od subote, nakon meča sa Napretkom.

Spartak je na početku sezone platio danak izlaska na evroscenu, ali je donekle uspeo da konsoliduje svoje redove.
"Očekuje nas duel na novom terenu, protiv izvrsne ekipe koja ima jasan identitet. Neće biti lako, Spartak je beležio sjajne rezultate u Evropi početkom sezone, a iz ličnog primera svesni smo koliko je zahtevno boriti se na tri fronta. Povrede su ih omele u velikoj meri, ali je jasno da poseduju kvalitet. Gospodin Rogan implementirao je svoj stil igre, pa Subotičane krasi agresivan, ofanzivan fudbal. Očekujem sjajnu atmosferu na severu Vojvodine i pozivam zvezdaše da nas podrže u što većem broju", rekao je strateg šampiona Srbije.

Izabrane vesti

Uprkos pobedi nad Voždovcem, Milojević je u prethodna dva dana imao povoda za pohvale ali i kritike na račun izabranika.
"Razgovaram sa igračima svakodnevno, imamo iskren odnos. Utakmica sa Voždovcem je arhivirana, trudimo se da ispravimo loše stvari, a da dobre održimo u kontinuitetu. Već su sve misli usmerene ka Subotici. Kao što sam mnogo puta ponovio prvenstvo je prioritet i u potpunosti smo fokusirani na naredni izazov. Preostaje da vidimo posle treninga koji igrači su nam na raspolaganju, odnosno kakva je zdravstvena situacija. Stojković je počeo da trenira, a Boaći i Čaušić već su dobili minutažu. Čak i da su svi fudbaleri spremni postoji ograničenje po broju stranaca zbog kojeg bi dva fudbalera bila van konkurencije. U svakom slučaju, ko god da izađe na teren siguran sam da će pružiti maksimum i ispuniti sve zahteve stručnog štaba", istakao je Milojević.

Strateg crveno-belih smatra da će uvođenje novog takmičenja dodatno otežati put klubova sa ovih prostora u elitu.
"
Bilo je najava da će se tako nešto desiti. Da je dobro za naš fudbal - nije sigurno. Liga šampiona će biti prilično nedostižna za naše klubove, ali to su stvari na koje ne mogu da utičem. Bogati će igrati sa bogatima, a ostali će imati svoje takmičenje. Bilo je jasno i ranije, samo je sada objavljeno, možda je to kompromis. I do sada je bilo izuzetno teško, a sada će biti jako, jako teško za srpske klubove", zaključio je Milojević.

Foto: Star Sport


tagovi

Vladan Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara