04. decembar  2018. 10.32  →  13.37 | Izvor: Tanjug

Sportisti KK "Partizan" i Kozarev zaustavljeni na Jarinju

KOSOVSKA MITROVICA -

Rukovodstvo i igrači KK "Partizan" zaustavljeni su danas pre podne na administrativnom prelazu Jarinje, gde im nije dozvoljeno da uđu na teritoriju Kosova i Metohije.

Oni su se uputili na KiM kako bi podržali Srbe u protestu protiv mera Prištine koje ugrožavaju njihov život i opstanak na svome, ali i da u Leposaviću odigraju prijateljski meč sa košarkašima "Trepče", bratskim klubom "Partizana" od 2014. godine.

Mijailović: Zna li Evropa šta se dešava, mi smo samo sportisti

"Evropa ne zna šta se dešava na Kosmetu, mi smo samo sportisti", kaže predsednik košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović, nakon što ekspedicija crno-belih nije dobila dozvolu kosovske policije da prođe administrativni prelaz na Jarinju.

Ni Kozarevu nije dozvoljen ulazak na KiM

I zamenik direktora Kancelarije za KiM Dušan Kozarev zaustavljen je danas na administrativnom prelazu Jarinje i nije mu dozvoljen ulaz na Kosovo i Metohuju.

Kako je Kozarov rekao za Tanjug, na prelazu su mu preneli da imaju zabranu ulaska za njega, "sa jasnim imenom i prezimenom" i on je krenuo nazad, ka Raški sa Jarinja.

"Krenuo sam na današnji skup na KiM, a oko 11.10 smo bili na Jarinju. Tu smo zatekli vozila delagacije KK Partizna i predstavnike medije. Ljudi iz kluba su nas obavestili da i njih zadržavaju i da ne mogu da prođu", rekao je Kozarev.

Dodao je da je on zatim krenuo ka prištinskoj strani prelaza, da proba da se zaputi ka Kosovskoj Mitrovici, ali da su mu rekli da imaju zabranu ulaska za njega.

Mijailović je u izjavi Tanjugu poručio da ne veruje da će doći do promene i da će rukovodstvo i košarkaši biti pušteni na Kosmet.

"Evropa ne zna šta se dešava na Kosmetu... Prolaz nam je onemogućen. Mi smo samo sportisti. Želeli smo da u miru protestvujemo sa narodom i odigramo prijateljsku utakmicu sa Trepčom. Čisto sumnjam da ćemo proći", rekao je Mijailović za Tanjug.

On kaže da je obrazloženje zabrane to što njihov dolazak nije bio najavljen.

"Rekli su nam da idemo preko brda, ali ne želimo da rizikujemo hapšenje. Mi smo civilizovani narod. Vidite šta se dešava u 21. veku", poručio je prvi čovek Partizana i dodao da će crno-beli sačekati još malo da se vidi da li situacija može da se promeni.

Mijailović, ipak, navodi da ekipa nije uznemirena zbog svega što se desilo, ali da ostaje žal.

"Žao mi je, jer smo imali plan da obiđemo naš narod. Hteli smo i u miru da budemo na Kosmetu, ali očigledno to nije moguće", zaključio je on.

Broj komentara: 3

Ivan  04. 12. 2018. | 13:09
Do cega je njima i sa cim se sve sluze. Medjunarodna zajednica i dalje cuti sto znaci da odobrava ovakvo ponasanje pristinskih vlasti
Dejan  04. 12. 2018. | 13:42
Ludilo se nastavlja blokiraju humanitarnu pomoć, blokiraju sportiste, šta sutra da očekujemo?
Igor  04. 12. 2018. | 15:06
Nemaju ni trunku postovanja, i sportisti im smetaju.