Vesti

1

Jeremić upozorio da kriminalci uzimaju rukovodeća mesta u državi

Autor: JU

Izvor: Beta

Jeremić upozorio da kriminalci uzimaju rukovodeća mesta u državi

Izvor: Foto: Medija centar

"Nema načina da se zaustavi demografsko, ekonomsko, kulturološko, civilizacijsko poniranje, poniranje u poljoprivredi, u industriji, obrazovanju i zdravstvu ukoliko se fundamentalno ne izmeni način na koji se vodi ova država i to od samog vrha, pa sve kapilarno do poslednjeg sela“, poručio je Jeremić je na tribini Narodne stranke u Kragujevcu.

On je rekao da su dve stvari u ovom trenutku alarmantne.

"Jedna je srastanje države i organizovanog kriminala. To se vidi u Kragujevcu, to se vidi u svim delovima Srbije. Nikada nismo imali to da direktno lideri i vođe kriminalnih oligarhija postaju državni funkcioneri. Imali ste nekada probleme sa organizovanim kriminalom, imali ste i bliskost kriminalnih klanova sa određenim delovima vlasti . Ovo je prvi put u našoj istoriji da direktno kriminalci počinju da uzimaju rukovodeća mesta u državi. Eksperiment za tako nešto prvo je bilo severno Kosovo, ali je sada taj eksperiment počeo da se primenjuje i u ostatku Srbije„ kazao je Jeremić.

Prema njegovim rečima onog trenutka kada srastu država i organizovani kriminal , nema više promene vlasti,  zbog toga što se s vlasti tada ne odlazi u opoziciju, niti u penziju, već ; u zatvor ili vrlo verovatno završava i gore od toga.

"Postanu li kriminalci sastavni deo države na svim nivoima u Srbiji, a na putu smo da tako nešto postane slučaj, bojim se da ćemo imati decenijske posledice“ rekao je Jeremić.

On je rekao da je u Crnoj Gori taj proces srastanja države i kriminala okončan i zbog toga tri decenije nema promene vlasti.

Jeremić je kao drugu stvar „urgentnog karaktera“ naznačio pitanje pregovora o Kosovu.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Ostavi se ti Crne Gore...

"On je rekao da je u Crnoj Gori taj proces srastanja države i kriminala okončan i zbog toga tri decenije nema promene vlasti." ...- Ostavi se ti Crne Gore: zaista je DOSTA tvog i ostalih "srBskih patriotskih" stranaka KLEVETANJA Crne Gore! Očigledno -- smeta vam realnost međunarodno priznate državnosti Crne Gore (kakva je i bila od 1878. do 1919). Hteli biste da vam Crna Gora bude -- jedan srez, ili okrug Srbije!