Najnovije vesti
Vesti Politika
"TV Most": Aleksandru Ćurčiću određen kućni pritvor

"TV Most": Aleksandru Ćurčiću određen kućni pritvor

Apelacioni sud u Prištini doneo je odluku da se Aleksandru Ćurčiću iz Kosovske Mitrovice jednomesečni pritvor u zatvoru zameni kućnim pritvorom od danas do 23. decembra, javlja "TV Most".

oklopna vozila ROSU južna mitrovica Foto: Indeksonline / screenshot
oklopna vozila ROSU južna mitrovica

"Rešenjem Apelacionog suda iz Prištine, odeljenja iz Kosovske Mitrovice, mom branjeniku je određena mera kućnog pritvora iz kojeg bi, ukoliko tužilaštvo ne bude podnosilo nove zahteve za produženje, trebalo da izađe na slobodu za 20 dana", izjavio je Ćurčićev advokat Srđan Mitrović.

On je ponovio da je Ćurčić osumnjičen za dva krivična dela - ometanje ovlašćenog lica u vršenju poslova bezbednosti i nedozvoljeno držanje oružja i municije.

Aleksandar Ćurčić uhapšen je u zoru 23. novembra, prilikom upada specijalnih jedinica Rosu u severnu Kosovsku Mitrovicu, kada su lišeni slobode i kosovski policajci Dragiša Marković i Nedeljko Spasojević, kao i Marko Rošić.

Pomenuta trojica Srba, koji su osumnjičeni da su povezani sa slučajem ubistva lidera kosovske Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, kaznu jednomesečnog pritvora izdržavaju u zatvoru visokog rizika u Podujevu.