Vulin: Vek pobednika promenio pogled na Vojsku Srbije

Tanjug

03. 12. 2018. u 15:37

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je u Požarevcu da je nedavna vežba "Vek pobednika" povodom 100 godina završetka Prvog svetskog rata značajno promenila način gledanja na Vojsku srbije, ne samo u zemlji, već i u inostranstvu

Вулин: Век победника променио поглед на Војску Србије

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin Foto Tanjug

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je u Požarevcu da je nedavna vežba "Vek pobednika" povodom 100 godina završetka Prvog svetskog rata značajno promenila način gledanja na Vojsku srbije, ne samo u zemlji, već i u inostranstvu.


"Prikaz naših sposobnosti na "Veku pobednika", način na koji je prezentovana jedna vojska koja je u stanju da se nosi sa svim izazovima, značajno je promenila i pogled na nju - od promene konkretnih planova, pa do poštovanja koje naša vojska zaslužuje kada smo pokazali kakva je to vojska", rekao je Vulin.

Ministar je u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije, general-potpukovnika Milana Mojsilovića, obišao Centar za obuku Kopnene vojske u kasarni "General Pavle Jurišić Šturm" u Požarevcu, gde je prisustvovao izvođenju obuke vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije "septembar 2018".


PROČITAJTE JOŠ: PROPAO POKUŠAJ PRIŠTINE DA REGION UVUČE U NOVE SUKOBE: Srbija ne preti nikom ali nije ni lak plen

Vulin je još ocenio i da je malo armija u okruženju koje bi bile u stanju da izvedu takvu vežbu kao što je "Vek pobednika".


VULIN: U BRANIČEVSKOM OKRUGU ODZIV ZA REZERVU 95 ODSTO

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je u Požarevcju da je u Braničevskom okrugu odziv na poziv u rezervu čak 95 odsto, što ga čini primerom za sve druge sredine.

"Braničevski okrug je naš najbolji okrug kada je reč odziv u rezervu i broj od 95 procenata od svih kojima se dostave pozivi govori koliko se ovde vojska poštuje i koliko se vojska ovde ceni", istakao je Vulin.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, on je danas u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije, general-potpukovnika Milana Mojsilovića, obišao Centar za obuku Kopnene vojske u kasarni "General Pavle Jurišić Šturm" u Požarevcu, gde je prisustvovao izvođenju obuke vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije "septembar 2018".

Vulin je rekao da će se u narednoj godini učiniti sve da bude i više obuke, da bude i više rezerve, a obezbeđena su i materijalna sredstva za više opreme i svega onoga što je potrebno da bi vojska bila funkcionalna i uspešna.

Komandant požarevačkog Centra za obuku Kopnene vojske, pukovnik Milovan Vasić, rekao je da je danas u tom Centru prikazan deo sadržaja obuke vojnika na služenju vojnog roka generacije “septembar 2018” iz četa za obuku specijalnosti pešadije, inžinjerije, oklopnih jedinica i vojne policije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

КОБАЦ

03.12.2018. 16:09

Срећа па је претекло још нас нешто што знамо шта је Војска, па вам овај ЕПП не пролази......