03. decembar  2018. 14.46  →  15.02 | Izvor: RTV

Ulice bez naziva dobijaju ime do kraja godine

RUMA -

Vlada Republike Srbije pozvala je sve lokalne samouprave da do kraja 2018. godine imenuju svoje ulice kako bi bile upisane u Adresni registar. Ovakvih ulica na početku godine u Srbiji je evidentirano preko 55 hiljada, a naši reporteri razgovarali su sa meštanima naselja Ciglana u Rumi, koji godinama u nazad imaju ovakav problem.

Bolić Krista i Dušan iz Rume žive u naselju Ciglana, a iako na kući imaju broj, zbog toga što je naselje više puta menjalo naziv, u dokumentima, ali i u pristigloj pošti pišu im različiti podaci.

kopaonicka ulica vrsac

Formiranje Adresnog registra, s ciljem rešavanja pomenutih administrativnih problema, pokrenuto je na inicijativu predsednice Vlade, Ane Brnabić, a trebalo bi biti ostvareno do kraja godine.

"Cilj vlade su efikasne i lako dostupne usluge svim građanima Srbije i zbog toga će uskoro svaki stanovnik Srbije imati svoju adresu sa ulicom i brojem," ističe Brnabić.

Od posebnog značaja za meštane biće to što će troškove promene ličnih dokumenata za kao i nabavku tablica sa brojevima i nazivima ulica finansirati Vlada Republike Srbije, ukoliko lokalne samouprave nove nazive ulica dostave u planiranom roku.

Broj komentara: 1

Dejan  03. 12. 2018. | 19:03
Надамо се да неће добити називе неких комунистичких зликоваца.