03. decembar  2018. 04.30  | Izvor: Tanjug

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

BEOGRAD -

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obeležava se danas. Ovogodišnji moto međunarodnog dana OSI glasi "Osnaživanje osoba sa invaliditetom i obezbeđivanje uključenosti i jednakosti" i težište stavlja na osnaživanje osoba sa invaliditetom za inkluzivan, pravedniji i održivi razvoj.

"Zalažemo se za puno učešće osoba sa invaliditetom u svim društvenim sferama, kao i kreiranje društva pristupačnog za sve", navela je u saopštenju Sekretarijata za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

invalidi, kolica, parking, abr

"Verujem da ćemo i u 2019. godini na još bolji i adekvatniji način odgovoriti na potrebe osoba sa invaliditetom, uvoditi nove, ali i razvijati i unapređivati postojeće usluge i servise koji predstavljaju oblike najdirektnije pomoći i podrške", navela je ona.

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obeležava se od 1992. godine, kada je usvojena Rezolucija Generalne skupštine UN kojom se sve zemlje pozivaju na obeležavanje tog dana kako bi se skrenula pažnja na probleme sa kojima se osobe sa invaliditetom svakodnevno suočavaju.