Najnovije vesti
Vesti Beograd
ČAROLIJA NA VRAČARU Mališane od sutra čekaju brojna novogodišnja iznenađenja

ČAROLIJA NA VRAČARU Mališane od sutra čekaju brojna novogodišnja iznenađenja

Praznična atmosfera se polako širi gradom, a od sutra stiže i na opštinu Vračar, gde počinje manifestacija pod nazivom "Novogodišnja čarolija". U okviru nje najmlađi stanovnici prestonice uživaće u prazničnom tramvaju, odnosno trolejbusu, druženju sa glumcima i Deda Mrazom, ali i paketićima.

Novogodišnja rasveta Foto: Petar Dimitrijević / RAS Srbija
Novogodišnja rasveta

Naime, kako se navodi u Konkursnoj dokumentaciji za postupak javne nabavke usluge organizovanja "Novogodišnje čarolije", gradska opština Vračar je za pomenutu manifestaciju predvidela besplatne ture novogodišnjim tramvajem i novogodišnjim trolejbusom.

U delu gde su izložena ponuda i opis usluge, stoji da će program ture tramvajem podrazumevati paketiće za tridesetoro dece, predstavu sa dva glumca, dve osobe koje se brinu o deci, Deda Mraza, fotografisanje i izradu fotografija za svako dete.

Što se tiče programa za turu trolejbusom, on uključuje paketiće za četrdeset petoro dece, predstavu sa dva glumca, dve osobe koje se brinu o deci, Deda Mraza, fotografisanje i izradu fotografija za svako dete. Spoljašnji, ali i unutrašnji izgled vozila biće prilagođen i uređen skladno prazničnoj atmosferi, te će se tokom vožnje puštati novogodišnje pesmice.

Vožnja mališana u oba tipa vozila trajaće jedan sat, a vozila će saobraćati svakoga dana, sa razlikom u ruti i teminima. Ruta tramvaja biće: stanica Hram Svetog Save - Gospodarska mehana - stanica Hram Svetog Save, a trolejbusa: stanica Crveni krst - Trg Republike - stanica Crveni krst.

Preuzimanje besplatnih karata vršiće se u prostorijama GO Vračar, u periodu od 7.30 do 15.30, svakog radnog dana. Manifestacija će trajati do 1. januara 2019. godine, a očekuje se da će do tada biti podeljeno najmanje 2.500 paketića.