Kovačević, Krstajić i Kolarov
Kovačević, Krstajić i Kolarov

U FSS zadovoljni: Možemo da pobedimo i Portugaliju

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.12.18. | 14:39

I da se kvalifikujemo na Euro…

Portugalija i Ukrajina kao glavni takmaci, pa Litvanija i Luksemburg da popune broj i potrude se da možda nekome pomrse račune. Utisak je da je Srbija solidno prošla na žrebu za kvalifikacije na Evropsko prvenstvo 2020. godine, mada je naravno mogle i bolje. Međutim, delegacija FSS se iz Dablina vraća zadovoljna.
Možemo da budemo zadovoljni. Grupa možda nije toliko atraktivna, ali svakako je dobra, jaka i neizvesna. Portugal kao nosilac grupe i aktuelni prvak Evrope, odosno Ukrajina i mi, selekcije su koje će se boriti za dva mesta koje vode na EURO”, rekao je selektor Mladen Krstajić za sajt FSS.

Ništa posebno rečitiji nije ni kapiten Aleksandar Kolarov, ali ni on ne krije da je zadovoljan ishodom u Dablinu.
Zadovoljni smo žrebom. Portugal je aktuelni prvak Evrope, Ukrajina i mi željni dobrog rezultata, a Litvanija i Luksemburg kreću iz malo nezgodnije pozicije. Borićemo se sa Ukrajinom i Portugalom za prva dva mesta, bez namere da potcenimo Luksemburg i Litvaniju koje takodje imaju svoj kvalitet. Moramo dobro da se pripremimo jer se kvalifikacije održavaju praktično u svega nekoliko meseci”.

Izabrane vesti

Nešto malo više vere primećujemo u rečima sportskog direktora Darka Kovačevića.
Imamo solidnu grupu, rekao bih ujednačenu kada se radi o prve tri selekcije. Možda je Portugal favorit na papiru, ali isto tako smatram da možemo da pobedimo i Portugal i Ukrajinu. I da se kvalifikujemo na Evropsko prvenstvo. Važno je da u svaki meć uđemo maksimalno ozbiljno, jer imamo kvalitet da ostvarimo cilj”, jasan je Kovačević.

Podsetimo, kvalifikacije za Euro 2020. igraće se od marta do novembra 2019. Dve najbolje selekcije iz svake grupe idu na Evropsko prvenstvo. Ako Srbija ne bude u te dve, imaće drugu šansu u baražu, na programu u martu 2020, za početak na gostovanju kod Norveške, pa u slučaju pozitivnog rezultata i protiv boljeg iz duela Škotske i Finske,

(FOTO: Star Sport)


tagovi

fudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara