Najnovije vesti
Vesti Politika
Dačić i Palma zaigrali vlaško kolo na predizbornom skupu (VIDEO)

Dačić i Palma zaigrali vlaško kolo na predizbornom skupu (VIDEO)

Na predizbornoj konvenciji koalicije SPS - Ivica Dačić - Jedinstvena Srbija - Dragan Marković Palma u Kladovu, lideri koalicije Ivica Dačić i Dragan Marković Palma zaigrali su vlaško kolo.

Ivica Dačić, Dragan Marković Palma, Kolo, Kladovo Foto: Facebook
Ivica Dačić, Dragan Marković Palma, Kolo, Kladovo

Naime u kulturnom delu programa nastupio je saksofonista i legenda vlaške muzike Živa Dinulović, a prisutni u sali su tražili da Dačić i Palma zaigraju Vlaško kolo, što oni nisu odbili, naprotiv.

Njima su se pridružili prisutni članovi i simpatizeri dve partije, kao i kandidat koalicije SPS - JS za predsednika opštine Radovan Arežina.

Predsednik SPS Ivica Dačić rekao je ovom prilikom da će Srbija da nastavi da brani svoje državne i nacionalne interese i da će u narednih nekoliko nedelja broj država koje su priznale takozvano nezavisno Kosovo pasti ispod 100. Kako je kazao, uskoro će biti manje od polovine članica UN koje su priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

- Srbija može da bude i prijatelj i brat svima u svetu, ali Srbija će da se ponaša prema drugima onako kako se oni ponašaju prema Srbiji i tačka - istakao je Dačić.

Kako je kazao, prezire svakoga ko ima bilo kakvu titulu i funkciju u svetu i ko blati srpski narod, te da to "što moramo da sarađujemo sa njima ne znači da treba svima da kažemo da su u pravu".

- Mi ćemo se boriti za Srbiju u Evropskoj uniji, ali ne po svaku cenu - istakao je Dačić.

Kako kaže, "ako neko postavlja uslove da mi moramo da priznamo takozvano nezavisno Kosovo ili genocid u Srebrenici ili bilo šta drugo, a da pri tom te uslove postavljaju oni koji su ubijali Srbiju u Prvom svetskom ratu i oni koji su formirali NDH i pravili koncentracione logore za Srbe, Jevreje i Rome...".

Foto: Facebook

- I sad mi treba da kažemo da smo mi genocidan narod. Prvo neka oni priznaju zločine koje su počinili nad srpskim narodom, pa ćemo lako da se dogovorimo o svemu ostalom. Uostalom, mi smo rekli da osuđujemo sve zločine koje je neko učinio u ime srpskog naroda“ - zaključio je Dačić.

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma pozvao je građane ovog kraja istočne Srbije, koji se nalaze na privremenom radu u inostranstvu da se vrate i budu gazde u svojoj zemlji.

- Da zaustavimo odlazak mladih ljudi u inostranstvo - rekao je Palma.

Kazao je i da "u Srbiji postoji politička stabilnost i ekonomska sigunost, kao i međunarodna popularnost, ali mi sami moramo da se organizujemo i da se iskoristi Dunav koji prolazi pored Kladova, da svraćaju brodovi kao nekada i da cela Negotinska krajina ima koristi od toga".