"Oseća se nedostatak sirovina iz Srbije, traže se nova tržišta"

Predsednik Privredne komore Kosova Berat Rukići izjavio je da se nakon uvođenja carine od 100 odsto oseća nedostatak sirovina kojima su se snabdevali iz Srbije.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 02.12.2018.

08:24

Foto: Thinkstock

Rukići je na konferenciji za medije istakao da se u ovom trenutku oseća nedostatak pšenice i gvožđa i da se pokušavaju pronaći nova tržišta za snabdevanje kosovske privrede.

Predstavljajući "Indikatore kretanja u kosovskom biznisu" u trećem kvartalu ove godine, Rukići je rekao da su napravljeni intervijui u 447 kompanija različitih sektora i da je tom prilikom 46 odsto kompanija ocenilo kao zadovoljavajuće stanje u njihovom biznisu.

Prema tom istraživanju u poslednja tri meseca, zaključno sa septembrom ove godine, pokazana je veća ekonomska aktivnost.

Efekti takse koje je Kosovo uspostavilo prema robi koja se uvozi iz Srbije i BiH će se, prema Rukićiju videti u istraživanju koje će se odnositi na četvrto tromesečje i koje će biti objavljeno u januru 2019.

Rukići je najavio da će se u ponedeljak otvoriti Sajam agrobiznisa na kojem će svoje proizvode izlagati 40 kompanija, od toga 38 sa Kosova, jedna iz Albanije i jedna iz Italije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: