REZZIME DANA (subota): Murinjo, Murinjo...

Vreme čitanja: 5min | sub. 01.12.18. | 22:57

Pogledajte ko vam je 01. decembra doneo novac, a ko vas je prodao...

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari portala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana, i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih tipova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi prošli u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Izabrane vesti

Evo kako ste vi tipovali...

ZAOKRUŽENO:

DORTMUND - FRAJBURG (tip 1, kvota 1,30) - rezultat 2:0

Najigraniji par dana je zaokružen! Dortmund danas nije delovao ubedljivo i razigrano na Vestfalenu, ali je ipak bio dovoljno dobar da bez prevelikih problema osvoji gotovo već upisane bodove protiv Frajburga. Za probijanje bedema ispred gola gostiju saslužni su bili Džejdon Sančo i Marko Rojs. Prvi zbog toga što je prilično lukavo iznudio jedanaesterac u 40. minutu, a drugi što je bio hladnokrvan kod realizacije istog. Za postavljanje konačnog rezultata zaslužan je bio džoker Pako Alkaser, koji je krunisao brz kontranapad svog tima i nesebično dodavavanje Lukasa Piščeka.

SELTA - UESKA (tip 1, kvota 1,60) - rezultat 1:0

Heroj susreta između Selte i Ueske je bio, ko drugi nego Jago Aspas, strelac oba gola za tim sa atlantske obale Španije. U prvom delu meča, domaćin je bio prilično dominatnan, ali je samo jednom uspeo da zatrese mrežu preko bivšeg asa Liverpula koji je u šesnaestercu gostiju odradio pravu fudbalsku bravuru. Vođa ponosa Galicije je bio precizan i u drugom poluvremenu kada je u solo kontranapadu iskoristio grešku i zbunjenost odbrane i lagano matirao Nišliju Aleksandra Jovanovića. Golman Ueske, od nedavno reprezentativac Srbije je zaista bio na zadatku tokom celog meča iako se njegov tim gotovo konstatno branio.

REAL MADRID - VALENSIJA (tip 1, kvota 1,55) - rezultat 2:0

Dugo se razmažena publika na Santijago Bernabeuu nije ovako strastveno radovala golovima Real Madrida, ali je isto tako i činjenica da Kraljevski klub prilično dugo nije bio u ovakvoj vrsti problema. Iako nisu blistali, Madriđani su uspeli da pronađu način da savladaju Valensiju i dođu do dragocenih bodova u borbi za povratak u vrh španske Primere. Glavni motor ekipe Santijaga Solarija u ovoj utakmici bio je Danijel Karvahal, koji je direktno bio zaslužan za autogol Danijela Vasa u osmom minutu, ali i pokretač akcije sedam minua pre kraja utakmice, kada je Lukas Vaskez postavio kjonačan rezultat utakmice nakon asistencije Karima Benzeme.

VERDER - BAJERN (tip 2, kvota 1,38) - rezultat 1:2

Serž Gnabri je ugasio požar u Bajernu i produžio život Nika Kovača u minhenskom klubu. Nakon dva meča koja je propustio zbog povrede, mladi ofanzivac je postigao dva pogotka u Bremenu i doneo tri velika boda slavnim Bavarcima, koji su se probili na treće mesto Bundeslige. Kovačev tim ni ovoga puta nije blistao, morao je ozbiljno da se pomuči kako bi srušio neugodan sastav Florijana Kohfelta. Ipak, Gnabri je bio nadahnut, pobegao je od ofsajd zamke u 20. minutu, a onda i bio na pravom mestu kod pravovremenog ubacivanja lopte od strane Tomasa Milera. Domaćin je uspeo da sevrati u život zahvaljujući snalažljivom Osaku, ali ga je u potpunosti presekao drugi Gnabrijv gol na meču.

FJORENTINA - JUVENTUS (tip 2, kvota 1,60) - rezultat 0:3

Da se zna ko je šampion Italije. To je poruka koju je Juventus poslao ubedljivom pobedom nad Fjorentinom od 3:0 na stadionu Artemio Franki u derbi utakmici 14. kola Serije A. Probala je mlada i agresivna ekipa Fjorentine da pritisne Juventus od starta ali joj se to debelo obilo o glavu. Mogao je, doduše, domaćin da postigne i neki utešni gol, ali je mogao je i Juventus ubedljivije da slavi. Stara dama je na vreme dala prvi gol i tako umirila kočopernog domaćina, a strelac tog pogotka bio je Rodrigo Bentankur u 31. minutu udarcem sa ivice kaznenog prostora. Prednost Juventusa u 69. minutu duplirao je Đorđo Kjelini posle gužve u šesnaestercu, a konačan rezultat postavio je Ronaldo sa bele tačke u 79. minutu nakon što je lopta pogodila u ruku Fernandesa.

SAMPDORIJA - BOLONJA (tip 1, kvota 1,95) - rezultat 4:1

Uprkos činjenici da će u januaru napuniti 36 godina, Fabio Kvaljarela nastavlja da igra fenomenalan fudbal. To je pokazao danas u pobedi Sampdorije nad Bolonjom. Kvaljarela je postigao dva gola na ovom meču. Prvi u 25. minutu, a drugi u 68. Posebno je taj prvi njegov gol bio važan jer je bio postignut pri rezultatu 1:1. Možda je time i prelomio utakmicu na stranu kluba iz Đenove.

DINAMO VRANJE - RADNIČKI NIŠ (tip 2, kvota 1,30) - rezultat 0:4

Radnički iz Niša je bio nemilosrdan u Surdulici. Drugoplasirani tim Superlige ubedljivo je savladao Dinamo iz Vranja, a najbolji akter utakmice bio je trostruki strelac Nermin Haskić. Otpor slabašnog fenjeraša na ovoj utakmici trajao je 34. minuta, kada se Haskić upisao u strelce sa bele tačke. Iskusni napadač mrežu Ognjena Ristića pogodio je i u poslednjim trenucima prvog poluvremena, dok je treći pogodak postigao 25 minuta pre kraja utakmice, kada je ujedno postavio i konačan rezultat meča. Na isteku časa igre u strelce se upisao i Aleksandar Stanisavljević.

PRECRTANO:

SAUTEMPTON - MANČESTER JUNAJTED (tip 2, kvota 1,90) - rezultat 2:2

Toliko je loše da navijači Mančester junajteda više nisu ljuti, ovo prelazi u potpuni očaj... Crveni đavoli su demonstrirali svoju nemoć i na gostovanju slabašnom Sautemptomu, koji je osvojio dragocen bod, iako je vodio sa dva gola prednosti. Sveci su odigrali najboljih pola sata u dosadašnjem toku Premijer lige, Armstrong je postigao odličan pogodak, a Sedrik Soareš još efektniji nakon izuzetnog šuta iz slobodnog udarca. Jedini fudbaler u gostujućem timu, koji je u prvih 45 minuta igre bio raspoložen u gostujućem taboru bio je Markus Rašford. Asistent kod pogodaka prvo Lukakua u 33. minutu, a onda i Andera Erere šest minuta kasnije.

MONAKO - MONPELJE (tip 1, kvota 2,75) - rezultat 1:2

Petar Škuletić je junak večeri u francuskoj Ligi 1. Nekadašnji napadač Partizana dao je pobedonosni gol na gostovanju kod Monaka i to posle preokreta - 2:1 u utakmici 15. kola. Da sve bude još interesantnije, to je Škuletiću prvenac u dresu francuskog kluba. Škuletić je ušao u igru u 73. minutu, a na terenu je zamenio bivšeg fudbalera Crvene zvezde Damijena le Taleka. I osam minuta kasnije Monpelje je došao do izjednačenja a režiser je bio raspoloženi Endi Delor koji je centrirao sa desnog krila, a Gaetan Labord je glavom zatresao mrežu.

VAREGEM - OSTENDE (tip 1, kvota 1,80) - rezultat 1:1

Ako volite da igrate na timove koji su u dobroj formi, onda kada sledeći put u listi vidite Varegem zastanite na trenutak. Taj tim je večeras mogao do novog trijumfa, četvrtog u poslednjih pet mečeva. Ali, Ostende je na kraju uspeo da izvuče bod rezultatom. Koliko ovaj tim igra sa velikom dozom samopouzdanja pokazuje i to što je došao u prednost već u 8. minutu utakmice preko Hamdija Harbuija, ali nije izdržao do kraja. Do sada su na putu Varegemu redom padali Standard, Lokeren, Klub Briž (i to u gostima 3:1). Sada je i Ostende bio na ivici, ali se izvukao.

Foto: Shutterstock


tagovi

sportsko klađenjerezzime dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara