Subota, 01.12.2018.

15:25

U Južnom Sudanu napadnuto 125 žena i devojčica

Napadači su prethodnih dana silovali i tukli 125 žena i devojčica u Južnom Sudanu.

Izvor: Beta

U Južnom Sudanu napadnuto 125 žena i devojčica
Foto: Gettyimages/Paula Bronstein

Neki od humanitarnih radnika u toj zemlji kažu da su ih napadi ostavili u šoku.

Lekari bez granica su saopštili da se "dramatični porast" slučajeva seksualnog nasilja desio tokom deset dana dok su žene išle u centar za raspodelu hrane u mestu Bentiu.

Jedna babica je rekla da su na meti bile trudnice i starije žene, kao i devojčice od 10 godina. Seksualno nasilje je široko rasprostranjeno u građanskom ratu u Južnom Sudanu.

Šef misije UN u toj zemlji je naveo da su "odvratne" napade izveli mladići u vojnim uniformama i civilnoj odeći.

UN su pojačale patrole i pokrenule istragu, istovremeno pozivajući lokalne vlasti da napadače izvedu pred sud. Vlada Južnog Sudana nije komentarisala slučaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: